Het wordt winter-   eReader eBook

Garry Kasparov • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het wordt winter is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de val van de Berlijnse Muur dachten we dat het niet meer nodig was een robuuste buitenlandpolitiek te voeren. Maar recente ontwikkelingen wijzen in een andere richting. De globalisering en het terrorisme in binnen- en buitenland stelt open samenlevingen voor nieuwe en grote problemen, maar het grootste gevaar is oud en komt uit het Oosten: de dictatuur van Vladimir Poetin. Vijanden van zijn regime worden geëlimineerd en vermoord. De voornaamste politieke tegenstanders, onder wie Kasparov zelf, zitten in het buitenland en sinds kort voert Poetin een expansiepolitiek die tot een Derde Wereldoorlog zou kunnen leiden. Maar Amerika’s presidenten en andere machthebbers hebben tot nu toe weinig anders gedaan dan star vasthouden aan een politiek van verzoening. Volgens Kasparov is er maar één weg: de aanval. Onderhandelen heeft geen zin, we moeten onze positie herzien en ons keihard teweerstellen – diplomatiek en economisch. Elke dag dat Poetin aan de macht blijft, neemt de kans op een groot wereldconflict toe.

Dit boek in de pers

Volgens Kasparov is Poetin niet uit op een Derde Wereldoorlog, maar wel op de ontwrichting van het Westen, met als enige doel zelf te overleven. En precies dat element is het gevaarlijkste wat het Westen dezer dagen kan overkomen.  
NRC  

Kasparov blonk als schaker uit in complexe posities, maar in zijn rol als anti-Poetin-activist is hij de bokser met een harde rechtse directe.  
De Volkskrant  

Kasparov prikkelt  
Trouw  

De kracht van Het wordt winter schuilt erin dat de boodschap vanaf het begin, eigenlijk al vanaf de weinig subtiele titel, duidelijk is en vervolgens met een zeldzame genuanceerdheid, honderden pagina's lang, wordt onderbouwd. (...) Zijn stellingen komen voort uit controleerbare argumenten. En, ook goed: die argumenten hebben lang niet alleen maar betrekking op Rusland zelf. Sterker, als een van de belangrijkste schuldigen aan het huidige Russische gevaar wijst Kasparov naar de westerse wereld.  
De Groene Amsterdammer  

Een van de meest formidabele denkers van deze tijd. Rap van tong, uitbundig, het ene moment verontwaardigd en het andere juist weer spottend lachend. Kasparov is duidelijk niet vies van strijd.  
The Washington Post  

Ongekend scherp boek  
Nederlands Dagblad  

Kasparov is uitgegroeid tot de meest prominente figuur binnen wat "het andere Rusland" wordt genoemd - een coalitie van Poetins uitgesproken critici.  
THE NEW YORKER  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Rusland
  • intelligente mannenzaken

Details:

Auteur(s)Garry Kasparov
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Fennie Steenhuis, Mariëlla Duindam
ISBN9789045030418
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's308
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte690 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten