Hier wonen ook mensen-   eReader eBook

Rob van Essen • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Hier wonen ook mensen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ze zijn allemaal op zoek naar geluk, verlossing en verlichting, de personages in 'Hier wonen ook mensen', allen op hun eigen manier. Sommigen gaan op zoek naar oude boeddhistische rituelen in Korea, anderen trekken de woestijn in, reizen naar Portugal of keren terug naar het ouderlijk huis. Ondertussen komt God langs bij Richard Dawkins en worden in kroegtoiletten pistolen getrokken. In de verhalen van Rob van Essen zijn melancholie en waanzin nooit ver weg, maar in de meest onverwachte hoeken schuilt humor en genade. Van Essens veelgeprezen laconieke stijl maakt deze verhalen een traktatie voor lezers die zich graag verbazen.

Dit boek in de pers

De verhalen in Hier wonen ook mensen lezen als een masterclass Narratologie. […] Er valt altijd meer te zien dan je denkt in Van Essens verhalen.  
De Standaard  

Hoe vind je woorden voor het onzegbare? Daar slaag Van Essen zeer goed in. Telkens denk je dat je weet waar zijn verhalen over gaan, en zijn personages lijken er ook een idee van te hebben, en dan verandert er iets, waardoor alles op zijn kop komt te staan. Van Essen legt niets uit en zijn personages blijven verbluft achter, net als de lezer. (...)  
Het Parool  

Zijn nieuwste bundel, Hier wonen ook mensen, zou u alleen al moeten kopen om het eerste verhaal, een subtiele reflectie op ons godsbegrip waarin de Almachtige verschijnt aan verklaard atheïst Richard Dawkins.  
Trouw  

[Van Essens] verhalen zijn hartverscheurend en technisch perfect. Precies in die combinatie toont zich zijn kunst, die even warm als koud is. (...) Het verhaal Hoe ik Scipio leerde kennen is een wonder van akelige nuchterheid, en toch ook een tribute. Hoe krijgt hij het voor elkaar, Rob van Essen, telkens die twee uitersten in zijn verhalen te herbergen: vertellen hoe het zit en tegelijkertijd het mysterie intact te houden.  
De Groene Amsterdammer  

Grappig, sinister, en een beetje droevig.  
LINDA.  

Van Essen toont zich een goed observator.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de condition humaine
  • melancholische verhalen

Details:

Auteur(s)Rob van Essen
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025443542
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's161
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1937 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten