Hitlers Furien-   eReader eBook

Wendy Lower • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Hitlers Furien is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Spraakmakend boek over Hitlers vrouwelijke beulen

 

Hitlers furiën is een verbluffend boek over de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders. Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi’s en de vernietigende zucht naar Lebensraum als een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het ‘wilde oosten’.

 

Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo’n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven. Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

 

Hitlers furiën zal worden ervaren en herinnerd als een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.’ Timothy Snyder, schrijver van Bloedlanden

 

De Amerikaanse Wendy Lower is docent geschiedenis aan de Ludwig Maximillan Universiteit in München. Ze heeft sinds 1992 archief- en veldonderzoek in Oost-Europa verricht en gepubliceerd over de Holocaust.

Dit boek in de pers

Een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.  
TIMOTHY SNYDER, SCHRIJVER VAN BLOEDLANDEN  


Reviews & recensies

De duistere vrouwen van Hitler

Als men over de gruweldaden van de Nazi’s spreekt, refereert men meestal naar mannen als Speer, Goebbels of Göring. Hitler furien beschrijft echter de rol van Nazi-vrouwen en hun ideeën en gedachten. Opvattingen en overtuigingen die net zo veel kwaad deden als die van hun mannelijke tegenhangers. Jonge vrouwen – secretaressen, verpleegsters – worden door Wendy Lower aan de hand van dagboeken, brieven en archiefonderzoek tot leven gewekt, en het eindresultaat is geen pretje. De furien van Hitler en hun schrikbarend duivelse kant. Lower schrijft op toegankelijke wijze dit bijzondere geschiedenisboek. Ze belicht een niet eerder vertoond WOII thema en dat doet ze goed.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over jodenvervolging
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Wendy Lower
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000306220
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2333 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten