Hoe leven ontstaat-   eReader eBook

Jim Al-Khalili, Johnjoe McFadden • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Hoe leven ontstaat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Leven is het bijzonderste en raadselachtigste gegeven van het universum. Nog nooit heeft iemand leven kunnen opwekken uit dode materie. Hoe ontstaat leven? Wat is die ‘spark of life’? Niemand weet het. Nu brengt Hoe leven ontstaat ons dichter bij het antwoord. Met grote helderheid en aan de hand van eenvoudige vragen – hoe weten trekvogels waar ze naartoe moeten vliegen? Hoe ruiken we de geur van bloemen? Hoe kunnen onze genen zichzelf zo nauwkeurig kopiëren? – laten Jim Al-Khalili en Johnjoe McFadden zien dat de antwoorden waarschijnlijk te vinden zijn op het grensgebied van moleculaire biologie en kwantummechanica. Zoals Richard Dawkins in De zelfzuchtige genen liet zien hoe de evolutietheorie werkt en onze kijk daarop voorgoed veranderde, zo zal Hoe leven ontstaat ons denken ingrijpend beïnvloeden.

Dit boek in de pers

Geeft een beeld van de recentste stand van de biologische wetenschap, en die blijkt veel fascinerender dan je zou denken.  
De Morgen  

Een zeldzaam verrassend boek, dat de leek zomaar écht nieuwe wetenschap laat zien, en en passant waarschijnlijk heel wat biologen gaat wakkerschudden.  
De Volkskrant  

Fascinerend boek.  
Trouw  

Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende zoektocht naar het ontstaan van leven.  
Hebban.nl  

Baanbrekende wetenschap over the spark of live. Wow.  
ZIN  

Moeilijk te bevatten processen maken de heren, met behulp van veel beeldspraak en zonder jargon, begrijpelijk voor de leek.  
KIJK  

Wat is een goed boek? Salingers Holden Caulfield weet het wel: als je na lezing de schrijver wilt bellen. (...) Het boek gaat weliswaar over een voorbije tijd, maar tegelijkertijd over een verlangen dat altijd blijft, iets gedenkwaardigs willen scheppen. Daarom zou ik Galassi willen bellen. Omdat hij, die uitgever is en dichter, dat zo mooi verwoordt.  
VPRO Gids  

Een buitengewoon intelligente en overtuigende verkenning van een nieuw onderzoeksgebied.' - Nature 'Een baanbrekend en hoogst origineel boek.  
FINANCIAL TIMES  

Hoe leven ontstaat biedt een interessant inkijkje in een vakgebied dat duidelijk nog in de kinderschoenen staat.  
NEWSCIENTIST  

Details:

Auteur(s)Jim Al-Khalili, Johnjoe McFadden
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Robert Vernooy
ISBN9789045029313
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's310
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2866 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten