Hoe schrijf je een familiegeschiedenis?-   eReader eBook

Marijke Hilhorst • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Hoe schrijf je een familiegeschiedenis? is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Er zijn heel veel mensen die denken over hun familie wel een boek te kunnen schrijven. Maar verder dan die gedachte komen ze niet. Marijke Hilhorst, die de herinneringen van en over haar overleden ouders vastlegde in de familiekroniek De vader, de moeder & de tijd, dat inmiddels al vier keer is herdrukt, is al vaak gevraagd uit te leggen hoe ze al die gebeurtenissen zo helder en vooral zo beeldend heeft kunnen opschrijven. Ze gaf diverse workshops en schreef voor alle mensen die hun verhalen door willen geven aan volgende generaties maar telkens weer ondervinden hoe moeilijk het is een gedachtestroom te ordenen: Hoe schrijf je familiegeschiedenis. Natuurlijk is er de weg naar archieven en naar familieleden zelf, maar hoe boor je hun meer der herinneringen aan? Marijke Hilhorst laat zien hoe fotoalbums en liedjes de stroom verhalen op gang kunnen brengen, maar ook dat het toeval in de vorm van verhuizing of opruiming van de zolder in het ouderlijk huis een rol kan spelen. Met behulp van passages uit De vader, de moeder & de tijd zet ze de thuisschrijvers op het goede spoor. Het belangrijkste is: gewoon beginnen!

Dit boek in de pers

Het handigst is het laatste hoofdstuk. Daarin zijn thematische lijstjes met vragen opgenomen. Want het is leuk bedacht: je ouders interviewen, maar wat moet je vragen om hen aan het praten te krijgen? Daarop komen concrete praktisch toepasbare antwoorden.  
De Volkskrant  

[Hoe schrijf je een familiegeschiedenis] is een heldere en bruikbare handleiding. [...] Hilhorst ordent thema's en vragen, wijst op mogelijke bronnen als foto's, brieven, agenda's, diploma's, handgeschreven recepten, liedjes - handzame aanvliegroutes naar vaag geworden plekken in het geheugen. [...] Meer praktisch dan psychologisch, en met haar boek in de hand kun je in elk geval beginnen.  
Vrij Nederland  

Hoe schrijf je een familiegeschiedenis? is een beknopte, stimulerende en zeer voordelige spoedcursus voor beginnende schrijvers.  
Nederlands Dagblad  

Geschiedenis blijft hangen als ze goed wordt verteld. Met de inspirerende lezingen van drie boekenlijstenbestormende auteurs, Marijke Hilhorst, Annejet van der Zijl en Suzanne Jansen, werd de volle zaal onderhoudend geprikkeld. [...] De verhalen van de drie schrijfsters die Zwolle bezochten bleven zeker hangen.  
DE STENTOR  

Details:

Auteur(s)Marijke Hilhorst
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045704005
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's107
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte272 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieDe schrijfbibliotheek
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten