Hoe we leven-   eReader eBook

Vincent Deary • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Hoe we leven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

We zijn gewoontedieren en we doen er alles aan om de dingen te houden zoals ze zijn. Maar soms zullen we in beweging moeten komen, omdat iets ons ontregelt: een nieuwe baan of relatie, een verhuizing, een ongemak of gebrek, een scheiding of verlies. En dan nog kiezen we vaak voor de weg van de minste weerstand en verzanden we in tal van excuses om iets niet te doen, zelfs als dat ons doodongelukkig maakt. In Hoe we leven beschrijft Vincent Deary hoe krachtig de macht van gewoonte is. Aan de hand van intrigerende voorbeelden – van Daniel Dennett tot Mad Men, van ‘These Boots are Made for Walking’ tot Italo Calvino, van Richard Hawkins tot 50 First Dates – schetst Deary hoe wij vast komen te zitten en hoe wij ons daaraan kunnen ontworstelen. Hoe we leven geeft een universeel portret van de menselijke conditie en laat zien dat verandering juist wenselijk is.

Dit boek in de pers

De vele inzichten en poetische formuleringen zijn onmiskenbaar. Dit boek is bijzonder leerzaam omdat het ongemakkelijk en confronterend is.  
The Guardian  

Een mooie filosofische zwerftocht over hoe we de mensen worden die we zijn. Het is noch droog noch academisch, of bijzonder didactisch. Integendeel, het houdt ons een spiegel voor en zegt gewoon: "Kijk. Zie je?  
The Independent  

Dit is een eerlijk en oprecht boek, waarin Deary zijn persoonlijke ervaringen universeel maakt. Via boeken, films en series laat hij de lezer op een originele manier naar zijn leven kijken.  
Psychologie Magazine  

Verhelderend boek over de kracht van de macht der gewoonte en hoe we ons daaraan kunnen ontworstelen.  
ZIN  

Vincent Deary heeft een ongewone stijl waarbij films, toneelstukken en boeken figureren om dingen duidelijk te maken. Het inspireert om de macht der gewoonte de baas te worden en flexibeler te zijn in aangaan wat het leven van ons vraagt.  
HAPPINEZ  

Een boek zo bomvol ideeën dat je hoofd ervan tolt – op een goede manier. Het enige "zelfhulpboek" dat werkelijk de moeite van het lezen waard is. Ik kijk uit naar Hoe we vallen.  
THE SPECTATOR  

Details:

Auteur(s)Vincent Deary
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Jan Braks
ISBN9789045029641
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's217
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2098 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten