Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië-   eReader eBook

Mohsin Hamid • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De naamloze held van Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië? weet langzaam rijkdom te vergaren in een reusachtige metropool door zich te richten op de verkoop van een steeds schaarser wordend goed: water. Maar zijn hart ligt elders, namelijk bij een mooi meisje wier opmars in het leven vergelijkbaar is met het zijne. Hun wegen kruisen zich en splitsen zich, om vervolgens toch weer samen te komen.

Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië? is een opvallende en actuele roman over een tijd van grote verandering. Hamid creëerde in dit zeer originele boek over hoop en geweld twee onvergetelijke personages die te midden van al het tumult standvastigheid vinden in hun liefde voor elkaar.

Dit boek in de pers

Hamid is zowel briljant in de stille scènes (..) als in de smerige fragmenten (..). Het liefdesverhaal is aangrijpend en de taal zindert. 'Hoe word je..' is het beste boek tot dusver van deze belangrijke auteur die met elke roman verrast.  
De Standaard  

Hamids roman is geweldig ... Deze roman is vooral een prachtig verhaal over een man die niets anders probeert dan het beste van het leven te maken. Een Pakistaanse Elckerlyc, die je volgt van zijn vroege jeugd tot aan zijn dood. ... Het gevaar van een roman over een alledaags type is dat je terecht komt in een wereld van saaie burgerlijkheid, of - als die gewone man in Pakistan woont - in een decor van curryclichés. Maar niet bij Hamid: hij schreef een fascinerend verhaal dankzij de vermenging van satire met alledaagsheid en tragiek. De belofte van zijn eerdere roman De val van een fundamentalist maakt hij dan ook volkomen waar. ... Een geweldige allegorie over de prijs die je betaalt wanneer je alleen maar uit bent op succes.  
NRC  

Met Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië? bewijst Mohsin Hamid eens te meer dat hij een van de meest inventieve en getalenteerde schrijvers van zijn generatie is.  
The New York Times  

Een uitgesproken hoog literair gewicht. / Een uitzonderlijk hoge vakbekwaamheid. Of het lezen van zijn roman de kortste weg biedt naar rijkdom in de opkomende markten van Azië valt te betwijfelen, maar dat het een riante geestelijke verrijking oplevert, staat buiten kijf. ... Hamid schrijft in zijn compactheid dermate beeldend, dat de hoofdpersoon op een wonderlijke manier wel degelijk tot leven komt. ... Een buitengewoon bekwaam schrijver. ... Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië? is een van de origineelste en creatiefste romans van dit voorjaar.  
De Volkskrant  

Een scherpe, maar vlot geschreven roman over de zwarte kanten van booming Zuid-Azië. (...) Hamid brengt deze thema's met de hem kenmerkende heldere en vlotte stijl. Toch krijgen de karakters van de protagonisten voldoende diepte.  
Trouw  

Mohsin Hamid heeft een ironisch zelfhulpboek geschreven in een superieure stijl. En het heeft ook nog eens diepgang. Hoe wordt je stinkend rijk in het nieuwe Azië bestrijkt het hele bestaan. Welke grashalm pak je beet om het leven zin te geven? Naast de filosofische diepgang en dartele speldenprikken valt de stijl van deze roman op: die is opgewekt en melancholisch tegelijk. Hamid toont ons de ware weg naar rijkdom.  
Het Financieele Dagblad  

Hamid vertelt alsof hij zelf met aangelengd sterrenstof schrijft. Energiek, met prachtige zinnen en imponerend inzicht. Het is, zoveel is duidelijk, geen gids waarvan de titel letterlijk genomen moet worden. Het is het verhaal van een pientere schrijver die op ludieke wijze minstens zeven decennia Aziatische transformatie ontzenuwt. Zo puur tref je 'm zelden.  
Nu.nl  

Details:

Auteur(s)Mohsin Hamid
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Ronald Vlek
ISBN9789023479345
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's234
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte932 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten