Hoogteverschillen-   eReader eBook

Julian Barnes • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Hoogteverschillen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Je voegt twee dingen samen die nog niet eerder zijn samengevoegd. En de wereld is veranderd. Mensen hebben het op dat moment misschien niet in de gaten, maar dat doet er niet toe. De wereld is hoe dan ook veranderd. Je voegt twee mensen samen die nog niet eerder zijn samengevoegd. Dan wordt, op enig moment, vroeg of laat, om de een of andere reden, een van de twee weggenomen. En wat wordt weggenomen is groter dan de som van wat er eerst was. Het nieuwe boek van Julian Barnes gaat over luchtballonnen, fotografie, liefde en verdriet, over het samenvoegen van twee dingen, en twee mensen, om ze vervolgens uit elkaar te rukken. In 2008 verloor Julian Barnes zijn geliefde vrouw na dertig jaar huwelijk. Zijn nieuwe boek gaat over die liefde en zijn verdriet, en over de onbetrouwbaarheid van onze herinneringen. Maar eerst gaat het over luchtballonnen en fotografie, twee dingen die in de negentiende eeuw bij elkaar werden gevoegd. Daardoor kon de mens ineens nieuwe hoogtes verkennen, maar ook tot ongekende dieptes vallen.

Dit boek in de pers

Hoogteverschillen is meer dan alleen een boek over rouw, over verdriet dat niet afneemt met de jaren. Het is een uitdagende bespiegeling over herinneren, over de manier waarop we verhalen maken van onze levens.  
De Standaard  

Barnes voegt twee dingen bij elkaar die nog nooit eerder samenkwamen: de ballonvaart en de dood van een geliefde. Levert dat magie op? Ja, beslist.  
De Morgen  

Hoogteverschillen is als het leven zelf: soms verbrokkeld, soms gaaf als een mythe, vaak banaal en doordrenkt met herhaling, maar daarom niet minder de moeite waard om je doorheen te worstelen.  
Knack  

Hoogteverschillen is een beklijvende beschrijving van het landschap van het verlies, met daarin de auteur: een meeuw met een onuitwisbare olievlek.  
Humo  

In drie essays verwoordt Julian Barnes het verlies van zijn vrouw. De ontreddering, de noodzaak om erover te schrijven en het fragmentarische proza dat daarvan het resultaat is, doen denken aan 'rouwboeken' als Het jaar van magisch denken van Joan Didion en Logboek van een onbarmhartig jaar van Connie Palmen.  
NRC  

Verrukkelijke anekdotes, briljant vertaald, maken gaandeweg plaats voor een rouwklacht die keihard aankomt.  
Trouw  

Barnes is bij uitstek een denkende schrijver, en die kracht wendt hij in Hoogteverschillen aan om het wezen van zijn verdriet te doorgronden. Met alle middelen die hem daarbij van dienst zijn: zijn historische kennis, zijn talent om fictie te schrijven en zijn geestkracht.  
Vrij Nederland  

Aangrijpend, diepgaand.  
The Guardian  

Een heerlijk klinkende mengeling van geschiedenis, fictie en memoir.  
The Sunday Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over verlies
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Julian Barnes
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Ronald Vlek
ISBN9789025441807
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1632 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten