Hotel Du Nord-   eReader eBook

Remco Campert • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Hotel Du Nord is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een impuls, zonder afscheid te nemen van zijn vriendin, reist Walter Manning naar een hotel aan de Franse kust. Van het ene op het andere moment geeft hij daarmee toe aan een diep verlangen om verloren te raken, om een vreemdeling te zijn voor anderen en zichzelf. Aan de voorafgaande 762 dagen van geheelonthouding, die hem niet de rust en de oplossing hebben gebracht waarop hij hoopte, maakt hij in de bar van een Frans hotel een einde. Dagen van verwarring en dronkenschap volgen. Remco Campert neemt de lezer mee in het hoofd en hart van zijn benevelde protagonist. `Camperts stijl is sober en helder. Achter de ogenschijnlijke eenvoud gaat een onverbiddelijke timing en stilering schuil.' - Vrij Nederland `De in de Nederlandse literatuur verdwaalde solist.' - J. Bernlef

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Literair hoogstandje van de meester Remco Campert

Remco Campert staat al langer dan 50 jaar aan de top van de Nederlandse literatuur. Keer op keer bewijst hij dat dit zijn eigen verdienste is. De pen van deze grootmeester is er een van bewonderenswaardige klasse. Hotel du Nord vertelt het verhaal van Walter Manning, een oppervlakkige scriptschrijver, die naar de Franse kust reist om aan iets te ontsnappen en tegelijkertijd om iets te vinden – wat precies weet hij ook niet. Hij laat zijn even oppervlakkige vriendin Nora achter vlak voordat haar vader overlijdt. Ook de verhaallijn van filmregisseur Mike mengt zich in de levens van Walter en Nora en uiteindelijk blijkt hun geschiedenis (en misschien ook hun toekomst) intens verbonden te zijn. Campert levert met dit hoogstandje een levendig verhaal over culturele oppervlakkigheid en de vraagtekens die je kan zetten bij de echtheid van literatuur. Een meesterwerk van de meester.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over alcoholisme
  • soortgelijke bekende fictie

Details:

Auteur(s)Remco Campert
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023482901
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte876 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten