Hotel Rozenstok-   eReader eBook

Christophe Vekeman • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Hotel Rozenstok is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eindelijk heeft Christophe Vekeman de pen aan de wilgen gehangen: hij zal geen boeken meer schrijven. Gevolg is wel dat hij zich nu een plaats op de arbeidsmarkt en in ‘het échte leven’ dient te verwerven, wat voor een ouder wordende zonderling als hij niet zeer evident is. Om zich te bezinnen over zijn toekomst, beslist hij af te reizen naar het Noord-Nederlandse stadje L., waar hij voor de geplande duur van zeventien dagen in het aftandse Hotel Rozenstok intrekt. Van dan af lijkt de grens tussen zijn fantasie en de werkelijkheid alsmaar meer te vervagen. Of is ook dát maar schijn? Hotel Rozenstok is een grandioze afrekening met de realiteit en de wereld, en een uitzonderlijk geestige, spannende ode aan de liefde en de verbeelding. Christophe Vekeman (1972) spaart niemand in dit boek, niet zichzelf, en niet de rest van de mensheid. Enkel Wanda.

Dit boek in de pers

Een kleurrijke en intense komedie die de werkelijkheid een flinke draai om de oren verkoopt. […] eigenlijjk moet u deze knappe roman vooral zélf ontdekken.  
De Standaard  

Zijn stilistische trapezewerk is een ware verademing in de Nederlandstalige literatuur.  
De Morgen  

Het levert vermakelijk gefoeter op, dat doet denken aan het tragikomische, wij-hebben-allen-ons-kruis-te-dragen uit de brievenboeken van Gerard Reve.  
NRC  


Reviews & recensies

Prachtig taalgebruik, geestige wendingen en aansprekende beschrijvingen. Bijzonder!

Dit boek gaat over de schrijver Christophe Vekeman (ook toevallig) die genoeg heeft van het schrijverschap. En wat gebeurt er daarna? Met z’n 41 jaar kan hij eigenlijk niks, en pogingen om weer werk te vinden lopen op niets uit. Deze vruchteloze pogingen zijn beschreven in bloemrijke taal en levert mooie passages op, geestig en uit het leven gegrepen. Nadat hij definitief gestrand is na een sollicitatie bij de Christelijke Mutualiteit besluit hij zich te gaan bezinnen en neemt zijn intrek in hotel Rozenstok, ergens in Noord-Nederland, en daar krijgt het verhaal een beetje een ongeloofwaardige wending. De grens tussen fantasie en werkelijkheid begint te vervagen, of lijkt dat maar zo? De mooie waardin van het hotel, de vaste kroegtijgers in hotel De Leeuw, een handgeschreven briefje aan de deur van de herberg. Allemaal ingrediënten die zijn fantasie aan het werk zetten en hem doen vergeten dat hij eigenlijk is gestopt met schrijven. Uiteindelijk leidt dit tot een bizarre ontknoping in het hotel.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de grens tussen realiteit en fantasie
  • vrolijke boeken

Details:

Auteur(s)Christophe Vekeman
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029538992
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1144 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten