Huilen en lachen-   eReader eBook

Nico Dijkshoorn • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Huilen en lachen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend. Je leest in dit boek over een vakantie in Italië, over het tv-programma Blik op de weg. Over de vraag of God op een brommer rijdt of in een elektrische tandenborstel zit. Over vakantiehuisjes, eten, kuifapen, mango’s en over zijn angst voor klaverjassen. Het is goed om via Huilen en lachen de wereld van Nico Dijkshoorn in te duiken. Nooit kijk je meer op dezelfde manier naar al dat gewoons om je heen.

Dit boek in de pers

Lees Dijkhoorns vlijmscherpe blik op de alledaagse werkelijkheid en je kijkt nooit meer als vanouds om je heen. Grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar ook doodgewoon en vaak ontroerend  
ZIN  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Op tv kan ik hem wel eens lichtjes beu raken.

Nico Dijkshoorn. DWDD-huisdichter met die kenmerkende dictie. Maar lees “huilen& lachen” en je wil de schrijver eigenlijk dit soort zinnen zelf hardop horen voorlezen: “Borstcrawlende mannen, dat zijn mannen die tijdens het pissen, naast elkaar in een openbaar toilet, met andere mannen praten. Schoolslagzwemmers urineren uit het zicht, met toiletpapier op de bril.” Zo werkt het dus ook. “Huilen & lachen” is een verzamelbundel met verhalen (die nooit langer zijn dan een paar pagina’s) over onderwerpen als Artis, frietmachines, muziek, nierstenen en nog veel meer. Met zinnen waar ik regelmatig hardop om moest grinniken: “Bijna ieder Drents woord klinkt als een door het raam geworpen steen. Schaam, Bokkel, Muit, Beuf, Rekkel.” Zinnen en uitdrukkingen van Dijkshoorn hebben de neiging zich in je geheugen te nestelen. En bij mij zijn ze van harte welkom. Deze, over een jongen die niet kan kussen, hoop ik bijvoorbeeld nog eens te lenen in een kroeggesprek: “Een labrador van zes maanden die wanhopig aan een bevroren beenham likt, denkt u daar maar aan.”

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het dagelijkse leven
  • vrolijke persoonlijke verhalen

Details:

Auteur(s)Nico Dijkshoorn
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045029504
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's175
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte830 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten