Huis van herinneringen-   eReader eBook

Nicci Gerrard • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.

Huis van herinneringen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eleanors kinderen vinden het de hoogste tijd dat hun halfblinde, vierennegentig jaar oude moeder naar een verzorgingshuis gaat. Eleanor stemt daarmee in, maar staat erop haar bezittingen zelf uit te zoeken, in plaats van die taak aan de familie over te laten. Ze heeft namelijk het een en ander te verbergen. Nadat haar eerste poging om haar geheimen te vernietigen eindigt in een bijna fatale brand, draagt haar kleinzoon zijn vriend Peter voor om haar te helpen.

Samen met Eleanor sorteert Peter geduldig alle oude brieven en foto’s. Wanneer ze stuiten op een stapeltje liefdesbrieven wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij weet de oude dame zo ver te krijgen dat ze het grote geheim van haar leven met hem deelt. Terwijl Eleanor vertelt komt het verleden weer tot leven: de oorlog, waarin een gepassioneerde maar onmogelijke liefde opbloeide die vele levens daarna bepaalde…


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een gevoelig verteld familieverhaal met ontroerend einde

Nicci Gerrard kennen we van Nicci French. Zij is Nicci, haar man is French en samen schrijven ze bloedstollende thrillers onder de naam Nicci French. Nicci Gerrard maakt solo-uitstapjes en schrijft dan romans onder haar eigen naam. Haar nieuwste is Huis van herinneringen, waarin de 94 jarige bijna blinde Eleanor terugkijkt op haar leven voordat ze naar een verzorgingshuis gaat. Een leven met een ”levensgroot” geheim. We kennen dat soort verhalen wel; denk aan “Bridges of Madison County”, of “Het Heimwee Restaurant”. Het maakt weemoedig: een leven van een moeder dat (bijna) voorbij is. Ooit was ze mooi, jong, levenslustig, vol liefde en hoop. Na wat moeite om in het verhaal te komen, lukte het dan toch na zo’n 60 bladzijden. De beschrijving van de jonge en de oude Eleanor raakten me meer en meer; om op de laatste bladzijden te eindigen in dikke tranen (maar goed, ik heb dan ook een moeder van bijna 93 die slecht ziet).

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogsverledens
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Nicci Gerrard
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Mireille Vroege
ISBN9789402302394
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's259
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte513 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten