Hun beloofde land-   eReader eBook

Ian Buruma • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Hun beloofde land is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Hun beloofde land vertelt Ian Buruma het verhaal van zijn grootouders Bernard Schlesinger en Winifred Regensburg, de in Londen geboren kinderen van Duits-Joodse immigranten. Hun liefde hield zestig jaar stand, hoewel de geliefden jaren van elkaar gescheiden waren. Want tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Schlesinger in Frankrijk en het Midden-Oosten, in de Tweede in India. Ze schreven elkaar brieven, bijkans dagelijks, waarin ze vertelden over hun leven, maar ook over kunst, muziek en hoop. De brieven vormen de basis van Buruma’s verhaal. Hun beloofde land is een eerbetoon van Ian Buruma aan zijn grootouders, die erin geslaagd zijn hun gezin met toewijding en liefde door twee wereldoorlogen te loodsen.

Dit boek in de pers

Langzaam ontwikkelt zich onder de pen van Buruma een scherp portret van een liefde, een familie, een land en een continent. Hun beloofde land is een verrassend actueel boek dat je kunt lezen als het vervolg op zijn magistrale 1945. De biografie van een jaar.  
De Standaard  

Buruma laat op elke pagina doorklinken hoezeer hij van zijn grootouders houdt. Hun beloofde land zet daarmee niet alleen aan tot denken over thema’s als assimilatie en antisemitisme, het vertelt ook een ontroerend verhaal over een driedubbele liefde.  
NRC  

Het is een liefdevol, goed geschreven verhaal, waarin Buruma een particuliere geschiedenis verbindt aan die van een hele groep mensen.  
De Volkskrant  

De geschiedenis van twee Joodse families die vanuit Duitsland naar Engeland emigreerden, biedt Buruma aanleiding tot scherpzinnige observaties over hun diepe trouw aan het land van aankomst, hun ambivalente omgang met de Joodse identiteit en wat ontwapenende ontboezemingen van de liefhebbende, al even anglofiele kleinzoon zelf.  
Algemeen Dagblad  

Ook al namen ze wat conservatieve vooroordelen van de Engelsen over, je ziet bij de Schlesingers een soort beschaving ontstaan die niet meer aan een bepaald land gebonden is. Bernard en Win deden 'gewoon' wat op grond van de menselijkheid van hun verwacht werd. Het was no-nonsens hulpvaardigheid. Buruma schrijft er met meer dan sympathie over en maakt van hun generositeit, moed, zorgen en liefde exemplarische grootouders.  
Vrij Nederland  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over jodendom
  • literaire briefwisselingen

Details:

Auteur(s)Ian Buruma
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Arthur Wevers
ISBN9789045026688
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's218
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3092 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten