Icarus-   eReader eBook

Deon Meyer • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Icarus is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Inspecteur Bennie Griessel en zijn collega Vaughn Cupido hebben een flinke kluif aan hun nieuwe zaak. En Griessel heeft zijn handen vol aan zijn eigen sores...

17 december. Het lichaam van Ernst Richter, internetondernemer en oprichter van de controversiële website Alibi.co.za, wordt aangetroffen in een ondiep graf in de zandduinen vlak bij Parklands. Hij werd sinds een maand vermist.
Niemand binnen de politiemacht wil de zaak aannemen vanwege de politieke consequenties voor de betrokkenen én de onherroepelijke mediatsunami die zal volgen op de moord op een persoon zo omstreden als Richter. En dus mag de speciale eenheid 'de Valken' ermee aan de slag.

Zelfs onder normale omstandigheden zou deze zaak al genoeg kopzorgen veroorzaken voor Bennie Griessel en Vaughn Cupido. De medewerkers van Alibi.co.za behoren niet bepaald tot het mededeelzame soort en de lijst van mensen die Richter met hun blote handen hadden willen wurgen is lang. Maar de omstandigheden zijn allesbehalve normaal. Griessel heeft de fles weer ontdekt en Cupido is verliefd – op een van de hoofdverdachten.
En op 24 december zet de verklaring van een jonge wijnboer de zaak volledig op zijn kop.
Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit boek in de pers

Met Icarus heeft Meyer zichzelf overtroffen. Wie bezwaar heeft tegen het thrillergenre moet Meyer lezen, want dit is grote literatuur. Zijn inzicht in personages, de manier waarop hij het verhaal vaart en spanning geeft, de subtiele wijze waarop hij de complexe Zuid Afrikaanse samenleving becommentarieert en de heerlijke ironie maken van Icarus de beste misdaadroman die je dit najaar in de rekken zult vinden.  
De Standaard  

Opnieuw een uitstekende thriller van Deon Meyer die op uiterst doordachte wijze zijn stuk voor stuk boeiende personages een plaats weet te geven in de snel veranderende Zuid-Afrikaanse samenleving.  
Gazet Van Antwerpen  

Icarus: het is vintage Meyer, die nooit zal teleurstellen  
De Volkskrant  

Deon Meyer - het fenomeen uit Zuid-Afrika.  
Algemeen Dagblad  

De heel actuele, realistische, goed vertaalde thriller heeft een hoog tempo en werkt met humor, herkanbare hoofdpersonen en een uitstekende plot spannend toe naar een heel overtuigende ontknoping.  
Biblion  

[…] Icarus ligt op het niveau dat w inmiddels van Meyer gewend zijn: goed uitgedacht, vaardig uitgevoerd, heerlijk geschreven.  
VN THRILLER & DETECTIVE GIDS  


Reviews & recensies

Verslavende thriller met een goed doordacht plot!

De oprichter van een controversiële website die tegen betaling alibi's in de vorm van nephotelrekeningen, vliegtickets enzovoort aanbiedt, wordt dood aangetroffen. Inspecteur Bennie Griessel en zijn collega’s komen er al snel achter dat de zaak  zeer complex is. Verdachten genoeg! Daarnaast lukt het Bennie Griessel niet om van de drank af te blijven, waardoor zijn persoonlijke en professionele leven een stuk ingewikkelder wordt. Deon Meyer levert met 'Icarus' weer een verslavende thriller af: veel vaart, unieke zeer menselijke karakters, goed opgebouwd plot en tot het einde nagelbijtend spannend. Extra bonus bij de thrillers van Meyer is de manier waarop het leven in Zuid-Afrika wordt omschreven. Nog steeds zijn er veel vooroordelen tussen blank en zwart. Meyer schuwt een beetje maatschappijkritiek niet, maar weet dit wel heel subtiel in de thriller te verwerken. 'Icarus' is alweer de vijfde thriller van Deon Meyer waarin Bennie Griessel zijn opwachting maakt, maar is ook zeer goed los te lezen. In 2012 werd zijn thriller '13 uur' door de Vrij Nederland Detective en Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het jaar. En terecht. Met 'Icarus' bewijst Deon Meyer dat hij de kwaliteit bezit om steeds te blijven verrassen met nieuwe zaken voor Bennie Griessel, een hoofdpersoon die zo menselijk is dat je wel van hem moet houden.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • ijskoude thrillers
  • detectives over politiezaken

Details:

Auteur(s)Deon Meyer
UitgeverijA.W. Bruna Uitgevers
Vertaler(s)Karina van Santen, Martine Vosmaer
ISBN9789044973785
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's395
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1471 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieBennie Griessel
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten