Idyllen-   eReader eBook

Ilja Leonard Pfeijffer • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Idyllen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hij viel de poëzie binnen als Genghis Khan. Zijn verzengende verzen verpletterden de horigen die rilden van angst en ontzag. En toen zweeg hij. Zeven jaar dacht hij na over de wereld en de woorden. En nu is er Idyllen: een vloedgolf van zilte vragen en zwarte conclusies die zwelt als de zee bij nacht, terwijl de verlaten sloepen kraken in de haven en netten van vissers huilen. In de klassieke vorm van rijmende alexandrijnen, die komen en gaan als golven over kiezels, spoelen steeds meer zekerheden weg. De winter komt. Waarschijnlijk zijn dit de laatste idyllen die we zullen lezen

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Idyllen doet verlangen naar meer, een waar meesterwerk

Pfeiffer hield 7 jaar lang zijn mond. Toch bleven liefhebbers van de dichtkunst smachtend wachten tot hij zou wederkeren. Dat dit smachten niets minder dan terecht was bewijst het langverwachte Idyllen. Idyllen is cynisch en sarcastisch, zoals we van Pfeijffer gewend zijn, alles behalve idyllisch. Zijn zwartgallige stijl weet het ultieme, doch tijdelijke plezier te spiegelen aan de zoektocht naar het eeuwige. Het prachtige, hoogst persoonlijke Idyllen slaat in als een bom en is niet geschikt voor de tere ziel. Aan het einde van de donkere, maar intens mooie tunnel brandt echter een hoopvol nachtlampje dat doet verlangen naar meer. Een waar meesterwerk.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Ilja Leonard Pfeijffer
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029594639
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte988 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten