IJstijd-   eReader eBook

Maartje Wortel • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

IJstijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

James Dillard laat het leven over zich heen komen. Hij woont in hotels, bestelt Franse kazen en dure wijnen en gaat soms met een meisje naar bed. Maar met Marie is het anders. Voor het eerst heeft hij het idee dat er echt iets van hem gevraagd wordt.
Tussen James en Marie ontwikkelt zich een uitzonderlijke liefde. Op een klein Zweeds eiland gaat het toch mis: waar James houvast vindt, zakt Marie steeds verder weg in haar zelfverkozen isolement.

Niet veel later krijgt James telefoon. Monica, redacteur van een literaire uitgeverij, heeft een verzoek. Of James een boek wil schrijven. Hij stemt toe, in de hoop eindelijk verlost te worden van zijn verdriet, door opnieuw iemand te worden.

IJstijd is een geestige, ontroerende en slimme roman over de liefde, over literatuur en over identiteit. Bepaal jij wie je bent, of word je gedefinieerd door de omstandigheden?

Dit boek in de pers

Meesterlijke roman. Maartje Wortel toont zich de Nederlandse evenknie van Haruki Murakami.  
De Morgen  

Maartje Wortel, amper dertig en al een balboekje vol literaire prijzen en nominaties rijk, is met IJstijd aan haar derde boek toe, maar dit zou, afgaand op het naturel waarmee ze schrijft en het psychologisch inzicht dat ze tentoonspreidt ook haar dertigste kunnen zijn. Ze slaagt er niet alleen in je volledig binnen te trekken in het verhaal van een jongeman die op zich niet echt interessant is, door haar spitse dialogen en plotwendingen verrast ze ook steeds weer.  
Knack  

IJstijd zelf illustreert de kracht van literatuur. Dankzij de unieke stem van Wortel, de verankering in deze tijd van een onderwerp ouder dan de Kamasutra, het ragfijne web van reflecterende motieven door de roman heen.  
Humo  

Hier blijkt hoe goed Maartje Wortel een verhaal kan vertellen. Met als hoogtepunt de ijzingwekkende scènes op het Zweedse eiland. Daar wil je meer van lezen, véél meer.  
NRC  

Maartje Wortel toont zich een eigenzinnig auteur vol zelfvertrouwen.  
De Volkskrant  

Maartje Wortel blijft je verrassen met haar droge observaties en filosofische terzijdes.  
Trouw  

IJstijd ontpopt zich tot een mooi verhaal over een bijzondere liefde, waarin Wortel tegelijk laat zien hoe je door literatuur iemand kunt worden.  
Elsevier  

In IJstijd doolt James Dillard hartverscheurend rond in het literaire wereldje van Amsterdam. Hartverscheurend omdat het eigenlijk ergens anders over gaat. Over zijn hart, dat is gebroken door een anorectisch meisje dat niet in staat is van zichzelf te houden, laat staan van hem. Ook al was zijn liefde genoeg voor twee. Je moet er Maartje Wortel voor heten om zijn (en haar) pijn raak en ontroerend te beschrijven zonder larmoyant te worden.  
Vogue  

Wortel schrijft een aangenaam ironisch, onderkoeld proza en brengt haar personages tot leven met trefzekere details.  
De Gooi- En Eemlander  

Een ingenieuze relatieroman over jonge, dolende mensen.  
Dagblad Van Het Noorden  

IJstijd is een juweel van een boek.  
JAN  

Een intrigerende roman over de lamlendigheid van het leven in een wereld zonder weerstand.  
Opzij  

De manier waarop de schrijfster haar personages schetst is even trefzeker als originele stijl. (...) De belofte die Maartje Wortel wekte met Dit is jouw huis en Half mens heeft ze met IJstijd volledig ingelost.  
BOEK  

Dit is een roman die je gretig uitleest. Er wordt slim heen en weer gesprongen in de tijd zonder dat dat irritant wordt, de vertelstem is droogkomisch en de manier waarop Wortel de boeken- en uitgeversbranche typeert (met fijne bijrol voor Chuck Palahniuk) is ook voor niet-ingewijden genieten. Opnieuw een staande ovatie dus voor Maartje Wortel.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over schrijverschap
  • romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Maartje Wortel
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486954
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's170
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte958 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten