Ik ben verboden-   eReader eBook

Anouk Markovits • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Transsylvanië, 1944. De vijfjarige Mila is getuige van de moord op haar ouders door Hongaarse nazi's. Ze wordt gered door de tienjarige Josef, die Mila op verzoek van haar stervende vader naar Zalman Stern brengt, een voorman van de Satmargemeenschap. In zijn huis wordt zij opgevoed als zusje van Zalmans eigen dochter Atara. Naarmate de twee meisjes ouder worden, verdiept Mila s geloof zich, terwijl haar geliefde zusje Atara zichzelf onderdompelt in een wereld van boeken en kennis.

Als in Midden-Europa communistische regimes aan de macht komen, verhuist de familie naar Parijs, waar Zalman zijn best doet de kinderen op te voeden beschermd tegen de schadelijke invloed van de grote stad. Als de twee meisjes meerderjarig zijn, trouwt Mila met een chassidische jood, terwijl Atara volhardt in haar twijfel aan de fundamentalistische leer. De verschillende keuzes van de meisjes drijven hen uiteen, totdat een gevaarlijk geheim hen dreigt te verbannen uit de enige gemeenschap die ze ooit hebben gekend.

Ik ben verboden is een aangrijpend verhaal over wat er kan gebeuren als onwankelbare liefde botst met onbuigzaam dogmatisme en eeuwenlange tradities, en geeft een ongekend indringende inkijk in de wereld van de meest orthodoxe joodse sekte, de Satmar.

Dit boek in de pers

Op filmische wijze schetst Markovits de verwikkelingen in het gezin (...) In een ingetogen, sobere stijl beschrijft Markovits hoe Mila trouw blijft aan de strenge geboden.  
Nederlands Dagblad  

Markovits schetst de dilemma's van de Satmarer chassidiem van binnenuit. Het boek voert tot een onthutsende climax. Markovits heeft een prettige, wat ingetogen stjl. Een bijzondere leeservaring.  
Reformatorisch Dagblad  

Haar fascinerende roman is geen afrekening, daarvoor is haar portret van deze streng orthodoxe gemeenschap te genuanceerd. Markovits laat zien hoe feitelijk iedereen gevangen zit in een weg van regels en verboden die voor buitenstaanders onbegrijpelijk zijn.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over zussen
  • romans over jodendom

Details:

Auteur(s)Anouk Markovits
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Ko Kooman
ISBN9789023474869
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1079 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten