Ik was de enige die ontsnapte uit Buchenwald-   eReader eBook

Edmond Vandievoet • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Ik was de enige die ontsnapte uit Buchenwald is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toen de nazi's op 10 mei 1940 België binnenvielen, had de 34-jarige Edmond Vandievoet slechts één wens: zijn vaderland dienen als soldaat. Enkele weken later capituleerde België. Maar Edmond gaf zich niet gewonnen en vluchtte naar Frankrijk, waar hij zich aansloot bij het verzet. Verschillende keren wist hij uit de handen van de Duitse bezetter te blijven. Uiteindelijk werd hij toch gearresteerd. Niet veel later werd Edmond gedeporteerd naar het beruchte concentratiekamp van Buchenwald. De ontberingen van de gevangenen waren onmenselijk: dwangarbeid, ondervoeding, foltering ... Het schrikbewind van de SS was moordend. Zo stond de doodstraf op een poging tot ontsnapping. Maar niets kon Edmond stoppen. Hij is de enige die met succes kon ontsnappen uit Buchenwald. Daarna begon een minstens even gevaarlijke beproeving: een odyssée doorheen nazi-Duitsland. Ondanks het constante oorlogsgevaar, de honger en de vrieskou bereikte Edmond opnieuw zijn dierbare vaderland, België.
Een onvergetelijke getuigenis over moed, doorzettingsvermogen en het zich nooit neerleggen bij het lot.


Reviews & recensies

Een aangrijpend waargebeurd verhaal dat je meesleurt naar de donkerste periode van de Tweede Wereldoorlog

De 34-jarige Belg Edmond Vandievoet, monteur van beroep, had in 1940 maar één wens: zijn land dienen in de oorlog. Hij gaat het Belgische leger in, wordt een aantal maal gevangengenomen, ontsnapt ook evenzoveel keer weer en komt na enige tijd in Parijs terecht. Daar specialiseert hij zich in het vervoer van mensen en materialen tussen Brussel en Parijs. Tot hij op een dag wordt gedeporteerd en opgesloten in het concentratiekamp Buchenwald. En het ongelooflijke lukt hem: hij is de enige persoon die ooit uit dat concentratiekamp zal ontsnappen. Het boek beschrijft meeslepend de lange tocht vol gevaren die Vandievoet daarna, op de vlucht, door nazi-Duitsland afgelegde. Uitgeput, uitgehonderd, koud tot op het bot belandt hij eerst in België en uiteindelijk in Frankrijk waar hij zijn toevluchtsoord vond. Dit is een zeer aangrijpend waargebeurd verhaal dat je meesleurt naar de donkerste periode van de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over ontsnappingen
  • lekker leesvoer over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Edmond Vandievoet
UitgeverijHorizon
Vertaler(s)Marianne Maes
ISBN9789492159410
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's88
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1941 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten