In het licht van wat wij weten-   eReader eBook

Zia Haider Rahman • eBook

€ 3,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

In het licht van wat wij weten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Londen, september 2008, een zonnige ochtend, een fraai huis in South Kensington. De bewoner ervan is investeringsbankier. Hij nadert de veertig, zijn carrière staat op springen, zijn huwelijk is in het slop geraakt. Aan de deur van zijn huis meldt zich een onverwachte bezoeker, een man van een jaar of vijftig, afkomstig uit Zuidoost-Azië, zo lijkt het, morsig gekleed.
Het duurt even voor de bankier in hem zijn verloren vriend Zafar herkent, in zijn studietijd al een briljant wiskundige, die jaren geleden onder vreemde omstandigheden van de aardbodem verdween. Eenmaal binnen begint Zafar aan het verhaal dat duidelijk maakt waarom hij is teruggekeerd: om een bekentenis af te leggen van verbijsterende proporties.
Wat volgt is de geschiedenis van twee gezworen kameraden, die onafscheidelijk zijn totdat de een de ander verraadt. Hun gesprek dat in de intimiteit van de huiskamer begint, vertakt zich over de hele wereld. Het is een odyssee van mensen die worstelen met onwrikbare verschillen in klassen, standen en culturen, tegen de achtergrond van tumultueuze continenten en een economische crisis.
In het licht van wat wij weten gaat over bijna alles wat onze tijd definieert. Het gaat over wiskunde, filosofie, ballingschap, oorlog, geld, speculatie, hebzucht, geopolitiek, islamitisch terrorisme, westers paternalisme, financiële crisis.
De geschiedenis van Zafar en zijn vriend voert ons naar New York, Kabul, Londen, Islamabad, Bangladesh, Wall Street, Oxford. Het is een wervelend, schokkend en soms ontluisterend epos over de grote thema's van het leven: liefde, afkomst, bezit, klasse, oorlog, geloof, dood - en met het eeuwenoude verhaal van de band tussen vrienden en geliefden en het verraad van de een tegenover de ander.
In het licht van wat wij weten is in de literaire pers jubelend onthaald en vergeleken met grote boeken uit de wereldliteratuur.

'Dit is het boek dat Jonathan Franzens Freedom had moeten zijn, maar niet was - een briljante ontrafeling van de wereld na 9/11, een episch verhaal, politiek, persoonlijk en intens ontroerend.' - The Observer

Dit boek in de pers

Dit is zo'n boek waar je een week vrij voor wil nemen  
BOEKENPANEL DWDD  

Didacticus wint het van literator  
De Volkskrant  

Buitengewoon overtuigend en onrustbarend.   
The Guardian  

Dit is het boek dat Jonathan Franzens Freedom had moeten zijn, maar niet was - een briljante ontrafeling van de wereld na 9/11, een episch verhaal, politiek, persoonlijk en intens ontroerend.  
THE OBSERVER  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een boek om te bewonderen en om van te houden

Op een zonnige septemberochtend wordt bij een keurig Londens huis aangebeld. De ik-persoon, een bankier, treft op zijn stoep zijn verloren gewaande vriend Zafar aan. Hij biedt de wat verlopen man een kamer aan en registreert zijn verhalen. Dit debuut van Zia Haider Rahman is een wereldwijde hype en wordt door literaire critici als een nieuwe klassieker ontvangen. Daar sluit ik me, in alle bescheidenheid, bij aan. Ik was op reis toen ik het boek las en baalde regelmatig dat de busrit of treinreis naar mijn volgende bestemming niet wat langer duurde zodat ik nog even door kon lezen. Het gesprek tussen de twee hoofdpersonen, dat de basis vormt van het boek, gaat over bijna alle belangrijke thema’s van deze tijd; van wiskunde tot filosofie, van islamitisch terrorisme tot oorlog en van hebzucht tot de financiële crisis. ‘In het licht van wat wij weten’ is een boek vol grote ideeën. Een boek om te bewonderen en om van te houden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verraad
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Zia Haider Rahman
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Carla Hazewindus, Anne Jongeling
ISBN9789048824427
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's472
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1191 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten