In naam van God-   eReader eBook

Karen Armstrong • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

In naam van God is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Duizenden jaren heeft de mens niet beschikt over voldoende middelen om zichzelf te gronde te richten, ondanks zijn destructieve aanleg maar met de massavernietigingswapens van tegenwoordig is hij nu wel degelijk in staat dat te doen. De gewelddadige drang in de mens wordt vaak verbonden met het religieuze: oorlog en religie lijken onontwarbaar verstrengeld te zijn. Karen Armstrong windt er geen doekjes om, ze schrijft openhartig over die verstrengeling. Maar tegelijkertijd laat ze zien dat naast de kruisridder die in de middeleeuwen dood en verderf zaaide en de jihadist die dat tegenwoordig doet, er in religies ook altijd een Jezus of een Boeddha is geweest, pleitend voor vrede en verzoening. Ze toont bovendien aan dat de onderliggende motieven voor het gebruik van geweld vaak heel weinig met religie te maken hebben, maar sociaal, economisch of politiek van aard zijn. Daarmee corrigeert ze het overheersende beeld dat religies de schuld zijn van het grote bloedvergieten in de geschiedenis.

Dit boek in de pers

Eén lang pleidooi om genuanceerder te denken over religie en politiek. En om verder te kijken dan de eigen tijd.... Mooi boek, verstandige analyse.  
NRC  

Superactueel, genuanceerd betoog.  
De Volkskrant  

Een erudiet en genuanceerd boek, magnifiek in de breedte en in de historische details.  
The Washington Post  

Zeer overtuigend' 'Armstrong brengt eeuwen van religieus denken en ervaren in beeld, met een scherp oog voor de hedendaagse situatie.  
Friesch Dagblad  

De grote verdienste van Armstrongs boek is dat ze al te hete hoofden aan het denken kan zetten.  
Standaard der Letteren  


Reviews & recensies

Het verband tussen religie en geweld volgens deskundige Karen Armstrong

Karen Armstrong, een deskundige op het gebied van wereldreligies, houdt in dit boek een vlammend betoog tegen het idee dat religies de schuld zijn van geweld. Een heel actueel thema met alle gebeurtenissen van de laatste jaren. Haar oeuvre bevat een indrukwekkend aantal boeken waarin ze deze problematiek regelmatig aanstipt. Haar trouwe lezers zullen dan ook zeker veel herkennen uit eerdere publicaties. Nu allemaal samengebracht om in één overzichtelijk werk haar missie uit te dragen: de godsdienst rehabiliteren. Want aan de grondslag van religies ligt vrede, gelijkheid en verzoening. Een omstreden thematiek waar een deskundige als Karen Armstrong uiteraard haar licht over moest laten schijnen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over godsdienstwetenschap
  • diepgaande boeken over geschiedenis

Details:

Auteur(s)Karen Armstrong
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Albert Witteveen
ISBN9789023489870
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's573
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1184 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten