In stille nachten-   eReader eBook

Till Lindemann • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

In stille nachten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Till Lindemann is wereldwijd bekend als de zanger van de Duitse band Rammstein. Wat Lindemann's gedichten opmerkelijk maakt is de (op het oog) nonchalante wijze waarop ze tot stand lijken te zijn gekomen, hoewel ze ritmisch en muzikaal geconstrueerd zijn, en de 'ik-persoon' in de poëzie met de lezer in
discussie gaat - soms op cryptische, soms op geagiteerde, soms op kwetsbare wijze. Thema's als eenzaamheid, geweld en pijn keren veelvuldig terug, maar ook intimiteit, verlangen en nostalgie en de komische en tragische kanten van menselijke communicatie komen aan bod. Het maakt In stille nachten tot een zeer fysieke bundel poëzie, een bundel vol gedichten die, zoals samensteller Alexander Gorkow schrijft, 'klinken alsof ze tijdens koude nachten in het ijs gekerfd zijn'.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De gedichten van de zanger van Rammstein. Over bloed, moord, liefde en schoonheid

Lindemann is vooral bekend als zanger van de controversiële rock/metalband Rammstein. Daar zingt en schreeuwt hij op de wijs van zware distortion en een dreunende basgitaar van pijn, liefde en agressie. Ook in deze bundel windt de bijzondere muzikant en tekstschrijver geen doekjes om de intensiteit van zijn gevoel. Hij schreeuwt zijn mooie, doordachte verzen. Bombastisch, zonder gene en met een overdaad aan gevoel weet Lindemann de lezer aan zich te binden. De zware rijmen eisen ook van de lezer veel gevoel en emotie, en is daarom perfect om af en toe open te slaan en te voelen. In stille nachten kan een ware catharsis teweegbrengen. Een bijzondere bundel van Till Lindemann, die zich een diepzinnige dichter toont.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Till Lindemann
IllustratorMatthias Matthies
UitgeverijLebowski
Vertaler(s)Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN9789048820863
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's207
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3629 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten