In therapie-   eReader eBook

Ginny Elkin, Irvin D. Yalom • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

In therapie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ginny Elkin, een jonge, getalenteerde schrijfster die wordt geplaagd door angsten, is al door verschillende psychiaters bestempeld als schizoïde als zij in behandeling komt bij Irvin Yalom. Die spreekt met haar af dat zij beiden, als onderdeel van de therapie, na elke sessie een verslag schrijven, met de bedoeling dat na verloop van een aantal maanden aan elkaar te laten lezen. In therapie is het resultaat van deze afspraak een fascinerend boek waarin patiënt en psychiater afwisselend hun ervaringen en gevoelens beschrijven over het verloop van de therapie en hun therapeutische verhouding. Op een unieke manier wordt de lezer deelgenoot van de beschouwingen van zowel psychiater als patiënt. De perspectieven van Yalom en Elkin vullen elkaar op intrigerende wijze aan al zijn psychiater en patiënt het af en toe nog zo hartgrondig met elkaar oneens.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een blik in de therapie van een schrijfster. Hoogst persoonlijk en emotioneel

Een erg persoonlijk kijkje in het hoofd van een schrijfster die schizoïde is. Als zij bij psychotherapeut Irvin Yalom komt, spreken zij met elkaar af om na elke sessie een verhalend verslag te schrijven. Dit boek is de uitkomst van deze afspraak, en wat een bijzonder boek is het geworden! Zelden kun je dieper in een mens kijken dan wanneer je bij hen in de therapiekamer zit. Zowel therapeut als patiënt winden geen doekjes om hun gevoelens en gedachten, waardoor je soms zo diep in hun geest zit dat het bijna schaamteloos voelt. Yalom voelt zich soms een falend therapeut als Elkin het juist goed vindt gaan, en andersom. Het boek is een bijzondere blik in de therapiekamer, maar ook in het feit dat mensen vaak totaal langs elkaar heen praten.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over psychotherapie
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Ginny Elkin, Irvin D. Yalom
UitgeverijBalans, Uitgeverij
Vertaler(s)Miebeth van Horn
ISBN9789460037931
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's254
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1148 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten