Inleiding tot de levensmiddelenhygiëne-   eReader eBook

• eBook

€ 29,50

Direct downloaden

Gratis verzending
Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ruwweg tien procent van onze bevolking loopt per jaar een voedselinfectie of -vergiftiging op. Dat mag rustig een probleem worden genoemd, ook al is dit niet direct voor iedereen zichtbaar en lopen de schattingen van het totale aantal gevallen nogal uiteen. Inleiding tot de levensmiddelenhygiëne wil de zichtbaarheid van het probleem groter maken. Wat zijn de oorzaken? Kunnen we die voorkomen? Een aantal deskundigen belicht het probleem van verschillende kanten en vertelt ook een en ander over de achtergronden. Met name de volgende onderwerpen komen aan de orde: micro-organismen, de microbiologie van voedingsmiddelen, een aantal ziekten die door voedsel kunnen worden overgebracht, kwaliteit en kwaliteitszorg, de nuttige rol van bepaalde micro-organismen bij de bereiding en bewaring van producten en ten slotte technieken in het laboratorium. Deze tweede, herziene druk is op relevante punten aangevuld en geactualiseerd. De redactie was in handen van dr. L.J.A. Lipman, dierenarts en werkzaam bij de divisie Veterinaire Volksgezondheid van het IRAS, en dr. A. Ruiter, emeritus hoogleraar Levensmiddelenchemie aan de Universiteit Utrecht. Bestemd voor: Het boek is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de productie en de behandeling van voedsel en voedselproducten. Daarnaast ook voor degenen die een taak vervullen bij de zorg voor de gezondheid. Dat zijn artsen, diëtisten, producenten van voedsel, dierenartsen, inspecteurs en zij die verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken in de keukens van ziekenhuizen, instellingen en restaurants. En - niet te vergeten - degenen die op dit terrein een voorlichtende taak hebben. Maar vooral is het boek bestemd voor studenten die te maken krijgen met voedsel en voedselproducten, zoals bij hogere agrarische opleidingen, en toekomstige diëtisten en dierenartsen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035234048
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte2260 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten