Intifada-   eReader eBook

Deflo • eBook

€ 17,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Mechelen wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge allochtoon. Rechercheurs Mendonck en Deleu verdenken eerst een junkie en moslim-hater, maar dan gebeurt er een tweede moord. Nazri Bouad, evenmin een onbeschreven blad, is op dezelfde gruwelijke manier om het leven gebracht. Maar deze keer is er een boodschap. De moordenaar is het beu om het slachtoffer te zijn van allochtone boefjes en besluit een kruistocht, een persoonlijke intifada, te voeren om zijn stad te bevrijden van het `crapuul. De boodschap lekt uit. Er komen relletjes van. De politie grijpt hardhandig in. De allochtone gemeenschap pikt hun optreden niet. Pers en politiek bemoeien zich met de zaak maar verliezen zich in oeverloze discussies waardoor de tegenstellingen alleen maar scherper worden en er twee kampen ontstaan. Morele waarden en normen vervagen en plat opportunisme voert de boventoon waardoor het smeulende conflict een uitslaande brand wordt die Mechelen, en bij uitbreiding heel België, in de as dreigt te leggen. Mendonck en Deleu, die op eieren moeten lopen, proberen de lont uit het kruitvat te halen. Wanneer ze echter gaandeweg dichter bij de waarheid komen, worden ze met hun eigen demonen geconfronteerd en blijkt eens te meer dat niets is wat het lijkt. Intifada is het verhaal van een ontspoord individu in een naar eigenheid zoekende maatschappij. Of is het omgekeerd? Of ligt de waarheid in het midden? Luc Deflo is al 15 jaar goed voor de ene bestseller na de andere in het thriller-genre. Een meester van de misdaad, met ijzingwekkend scherpe psychologische profielen en een hoog oplopende spanning die pagina na pagina blijft duren tot het einde. Deflo verkocht al 500.000 van zijn boeken... en het beste moet nog komen. Zijn nieuwste thriller, Intifada, zal meer dan ooit Vlaanderen beroeren.

Dit boek in de pers

Het is telkens een aangename verrassing om het befaamde duo Deleu en Mendonck aan het werk te zien. Beiden worden in Intifada geplaagd door hun eigen demonen; als in een close-up krijg je een beter beeld wie ze werkelijk zijn. Deze nieuwe psychologische thriller, die weleens voor de nodige controverse zou kunnen zorgen, is geschreven door de ¿meester van de Vlaamse misdaad¿. Dit boek staat hoog in de Deflo-ultratop genoteerd!  
HEBBAN.NL  


Reviews & recensies

Racistische haatmoorden worden opgelost door Medonck en Deleu, de bekende rechercheurs van Luc Deflo

De Vlaamse meester Luc Deflo beoefent met Intifada weer zijn echte ambacht: ijzersterke thrillers schrijven! Deze keer met een gedurfd, hedendaags en politiek geladen onderwerp. Steeds weer worden allochtone criminelen omgelegd en het politiecorps is in paniek. De media weet de delicate zaak al erg snel uit proportie te trekken, waardoor er rellen in de stad uitbreken. Allochtoon en autochtoon staan elkaar naar de keel, en de gehele maatschappij is in de war. Rechercheurs Medonck en Deleu laten zich niet bang maken, en proberen de moordenaar te vinden zodat het land de rust weer kan vinden. Ik ben zeer te spreken over deze nieuwe topper van Luc Deflo. Het stevige onderwerp maakt het nóg spannender!

Bekijk alle reviews van Marike 


Details:

Auteur(s)Deflo
UitgeverijBorgerhoff & Lamberigts
ISBN9789089314444
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's261
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte976 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
SerieDirk Deleu
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten