Is-   eReader eBook

Jef Lambrecht • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Daesh’. Zo noemen de Arabieren IS. Een acro­niem dat ook ‘vertrappelen’ betekent. In de zomer van 2014 werd de wereld met verstom­ming geslagen toen de Irakees Abu Bakr al-Baghdadi het spreekgestoelte besteeg van de belangrijkste moskee van Mosul en zichzelf uitriep tot kalief van een godsstaat die zich uitstrekte over Irak en Syrië. IS kwam uit het niets, maar lag weldra op ieders lippen. Tijdens de onstuitbare opmars van IS was de Arabische wereld volop in beroering. Syrië en Irak zonken weg in anarchie, de broeihaard van terro­risme. Jemen, Libië en andere Noord-Afrikaanse landen verkeerden in staat van ontbinding en Turkije vervreemdde op korte tijd van het Westen. In Egypte en Tunesië verloren de Moslimbroeders de macht die ze tijdens de Arabische Lente hadden veroverd. Ze werden de inzet van een bittere strijd tussen de oliemonarchieën Qatar en Saoedi-Arabië. Bovendien deed het nucleaire akkoord tussen de VN en erfvijand Iran de spanning tussen soennieten en sjiieten nog hoger oplopen. Oude allianties ruimden plaats voor nieuwe, grenzen werden fictief. Ook de Europese. De Middellandse Zee werd een dodenzee. Met het nieuwe terrorisme groeide de islamofobie en keerde het antisemitisme terug in de Europese steden. Wie liet de geest uit de fles? Wat is IS en waarom slaagt het Westen er maar niet in de nieuwe terreur te bedwingen? En hoe valt de spectaculaire opmars van IS te verklaren? Kunst- en Midden-Oostenkenner Jef Lambrecht, voormalig VRT-journalist, geeft een ontnuchterend inzicht in het ontstaan en de aard van deze giftige vrucht van de Arabische Lente.

Reviews & recensies

Een ontnuchterend inzicht in het ontstaan van het nieuwe terrorisme

Het nietsontziende terrorisme van IS is wreder en fanatieker dan dat van Al-Qaeda, waar het uit is voortgekomen. Dit terrorisme heeft één doel: de stichting van een barbaars kalifaat in het hart van het Midden-Oosten. Deze nieuwe gesel Gods, een product van de soennitische opstanden in Syrië en Irak, is ontstaan door de ondergang van de Moslimbroederschap in de Arabische wereld. In zijn boek IS geeft kunst- en Midden-Oostenkenner en voormalig VRT-journalist Jef Lambrecht genuanceerd en gedetailleerd een ontnuchterend inzicht in het ontstaan van dit nieuwe terrorisme, dat is gerijpt als een bittere vrucht van de Arabische Lente. Hij rekent af met mythes en geeft duidelijke antwoorden. Wat is IS? Hoe valt de spectaculaire opmars ervan te verklaren? Waarom slaagt het Westen er maar niet in hun terreur te bedwingen? En wat gebeurt er in de coulissen van de wereldmacht? Een must-read voor iedereen die het Midden-Oosten wil begrijpen!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over moslimterrorisme
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Jef Lambrecht
UitgeverijVan Halewyck
ISBN9789461314116
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's716
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2794 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten