IS - Tot alles in staat-   eReader eBook

Hans Jaap Melissen • eBook

€ 5,99

Direct downloaden

IS - Tot alles in staat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ineens kende de hele wereld die twee letters: IS, een terreurgroep die midden in de chaos van Irak en Syrië de Islamitische Staat uitriep. Het Westen was overdonderd en greep in, maar IS laat zich niet makkelijk verslaan. Wie zijn deze mensen precies, wat willen ze en waar komen ze vandaan? In IS - Tot alles in staat neemt de ervaren oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen de lezer mee op reis; naar het New York van net na 9/11 en de oorlogen in Irak en Syrië. Als een van de weinige journalisten gaat Melissen nog naar plekken waar een aantal van zijn collega's is ontvoerd en later onthoofd. Melissen laat zien hoe een vruchtbare voedingsbodem kon ontstaan van waaruit een onbeduidend groepje rebellen uitgroeide
tot een van de rijkste en meest meedogenloze terreurbewegingen ooit. Een beweging die handig gebruikmaakt van sociale media en een grote aantrekkingskracht uitoefent op buitenlandse jihadisten, ook uit Nederland. Inmiddels probeert een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten IS te verslaan. Maar gaat dat lukken? Of zal IS altijd weer van zich laten horen met aanslagen, waar ook ter wereld?

Hans Jaap Melissen werkt al vele jaren als freelance journalist in talloze oorlogsen crisisgebieden. In 2011 riep HP/De Tijd Melissen uit tot 'Beste Midden-Oosten Correspondent' en in 2012 werd hij verkozen tot 'Journalist van het Jaar'. Zijn eerste boek, Haïti, een ramp voor journalisten, werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs, voor het beste journalistieke boek.

Dit boek in de pers

Helder en heel prettig leesbaar, een ontdekkingsreis  
NRC  


Reviews & recensies

Persoonlijk in aanraking met IS - persoonlijk verslag en analyse van deze terreurgroep

IS ligt op ieders lippen en beheerst het dagelijks debat, ook in de media. Maar wat weten wij nou precies van deze terreurgroep, waarom zijn zij zo anders dan de anderen? Hans Jaap Melissen was als freelance journalist vaak te vinden in Irak en Syrië, en beschrijft in 'IS - Tot alles in staat' hoe dat steeds gevaarlijker werd. Het is een ontroerend relaas geworden over hoe het is om midden in de burgeroorlog - een geloofsoorlog - te zitten. In de tweede helft van het boek doet hij een stap achteruit en analyseert hij de terreurgroep op globale wijze. Hij weet op leesbare, bij vlagen spannende manier alle vragen over IS te beantwoorden. 'IS - Tot alles in staat' is wellicht de meest duidelijke introductieanalyse van IS die er te verkrijgen is.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Islamitische Staat
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Hans Jaap Melissen
UitgeverijCarrera
ISBN9789048825516
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1003 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten