Ivanov-   eReader eBook

Hanna Bervoets • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Ivanov is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Moskou, 1922: De tsaar is verdreven, de bolsjewieken hebben de macht gegrepen en de vooruitstrevende wetenschapper Ilya Ivanov heeft één droom. Hij insemineert chimpansees met mensensperma om zo een heel nieuw, hybride wezen te kweken: half mens, half aap. New York, 1994: De aidsepidemie is op een hoogtepunt, de stad wordt geteisterd door bedbugs en de jonge, homoseksuele Felix van der Elsken komt aan op JFK Airport. Hij is hier voor een studie journalistiek, maar toch vooral om te worden wie hij altijd wilde zijn. Het lukt Felix alleen niet zijn draai te vinden, tot hij virologe Helena Frank ontmoet. Zij onderzoekt de oorsprong van het hiv-virus en is geobsedeerd door de fameuze kruisingsexperimenten van Ivanov. Felix is op zijn beurt gefascineerd door Helena en haar jongere assistente Lois, en raakt verstrikt in een gevaarlijke driehoeksrelatie: wat wil Helena van hem, wat wil hij eigenlijk van haar? En welk geheim verbergen de twee vrouwen? Op soepele wijze vermengt Bervoets de bizarre maar waargebeurde geschiedenis van de Russische held Ivanov met de memoires van Felix. Dat maakt Ivanov tot een ontluisterende roman over de invloed van cultuur op ethiek en over de grenzen die we trekken om te bepalen wie of wat we zijn.

Dit boek in de pers

Psychologisch spiegelpaleis.  
De Standaard  

Een meeslepende roman over de invloeden van onze cultuur op ethiek.  
De Morgen  

Hanna Bervoets behoort tot de goede soort veelschrijvers. Neem Ivanov. Behalve een intelligent opgebouwd verhaal met flashbacks, haarspeldbochten en op elkaar gestapelde vertelperspectieven is het ook een sluwe mix van Frankenstein, bildungsliteratuur en New Scientist.  
Humo  

Ivanov is Hanna Bervoets op haar best: een bizar verhaal met realistische, aansprekende personages beschreven in buitengewoon scherpe zinnen. Bijna-sciencefiction wordt afgewisseld met adembenemende beschouwingen.  
HP/De Tijd  

Er zijn schrijvers die goed een verhaal kunnen vertellen en er zijn schrijvers die goed vragen kunnen stellen. Hanna Bervoets begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een hybride.’  
NRC  

Nooit was ze zo scherp als in het even vlotte als diepgaande Ivanov.  
NRC Next  

Een gesmeerd coming of age-verhaal dat beklijft als een gedegen psychologisch drama.  
De Volkskrant  

Zo'n Frankenstein-achtig experiment is een kolfje naar de hand van Bervoets, die in razend tempo een eigenzinnig literair oeuvre opbouwt met science fiction-achtige ideeënromans die gunstig opvallen in ons literaire landschap. Het plezier van deze roman schuilt vooral in haar altijd verrassende, hoekige observaties, én haar meeslepende vertelkunst.  
Trouw  

Buiten kijf staat dat Ivanov een bijzondere, onalledaagse, ambitieuze roman is.  
Vrij Nederland  

Bervoets is een antropologisch schrijfster; ze excelleert in observaties van menselijk gedrag, verbindt daaraan theorieën, en is uitermate creatief in het bedenken van wetmatigheden.  
De Groene Amsterdammer  

Vernuftige literatuur van de bovenste plank.  
ZIN  

De vele themas en subthemas worden zo spannend opgediend, dat je ze haast ongemerkt consumeert. Je wilt de knoop die Bervoets je voor houdt ontward zien.  
Dagblad Van Het Noorden  

Bervoets in bloedvorm, een boek met ijzersterke ingrediënten van een schrijver op haar best.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ethiek
  • romans over wetenschap

Details:

Auteur(s)Hanna Bervoets
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025446468
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's241
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte641 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten