Je bent wat je doet-   eReader eBook

Roos Vonk • eBook

€ 10,00

Direct downloaden

Je bent wat je doet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie kent het niet: je neemt je iets voor en er komt niets van terecht. We willen wel, een betere versie van onszelf is heel dichtbij, maar het komt er niet van. 'Later', zeggen we dan. En we sjoemelen vrolijk door. Roos Vonk legt uit hoe dit komt en wat je eraan kunt doen. Op vlotte en toegankelijke wijze, met humor en veel voorbeelden, laat ze zien hoe we onszelf op vele manieren in de weg zitten. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en haar ervaring als coach en trainer maakt ze inzichtelijk hoe je tot gedragsverandering kunt komen. Als leesboek biedt 'Je bent wat je doet' een boeiende kijk op de kronkels van de mens, maar het is ook een werkboek met tips en opdrachten om het beste uit jezelf te halen. Heb je gewacht op het goede moment om je leven ter hand te nemen? Dít is het: aan de slag! *** Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft een column in Psychologie Magazine, en schreef eerder de bestsellers 'Ego's en andere ongemakken', 'Menselijke gebreken voor gevorderden' en 'Liefde, lust en ellende'.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Voornemens omzetten in actie! Verander je gedrag

Je zou eigenlijk naar jezelf moeten leren kijken, zoals andere mensen je zien. Je ziet jezelf met alle achterliggende voornemens, intenties en plannen, maar die zien andere mensen natuurlijk niet. Zo krijg je een vertekend beeld van jezelf. En je wilt die veranderingen wel bewerkstelligen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ons hoofd zit vol met excuses waardoor we niet tot de gewenste gedragsverandering komen. Echt veranderen is heel moeilijk. Veelal stoppen we met zo’n traject denkend dat het aan onze motivatie ligt, maar de omstandigheden zijn zeker zo belangrijk. Impulsen zijn bijna altijd sterker dan voornemens. Want acteren op een impuls, zorgt voor snellere bevrediging. Vonk helpt je jouw waarden op een rijtje te zetten en jezelf op moeilijke momenten aan deze waarden te houden. Ook geeft ze handvatten om de haalbaarheid van je voornemens goed te onderzoeken. Ze geeft inzicht in waarom we zo vaak terugvallen in het oude gedrag. Dit interessante boek is meteen toepasbaar. Niet moeilijk geschreven en vol opdrachten die je gelijk de goede richting op sturen. Motivatie en dit boek zijn de twee ingrediënten die je nodig hebt om de gedragsveranderingen die jij zo graag wilt, ook echt door te voeren.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over gedragsverandering
  • vrolijke boeken over persoonlijke ontwikkeling

Details:

Auteur(s)Roos Vonk
UitgeverijMaven Publishing
ISBN9789491845086
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's171
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1397 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten