Jij zegt het-   eReader eBook

Connie Palmen • eBook

€ 6,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Jij zegt het is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor de meeste mensen bestaan wij alleen in een boek, mijn bruid en ik. De afgelopen vijfendertig jaar heb ik met een machteloos afgrijzen moeten aanzien hoe onze echte levens bedolven raakten onder een modderstroom van apocriefe verhalen, valse getuigenissen, roddels, verzinsels, mythen, hoe onze ware, complexe persoonlijkheden werden vervangen door clichématige personages, ingedikt tot een simpel, hanteerbaar logo, op maat gesneden voor een sensatiebelust lezerspubliek. En dan was zij de broze heilige, en ik de brute verrader. Ik heb gezwegen. Tot nu. Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën die van haar verschijnen krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood. Connie Palmen schreef in een kwarteeuw vijf grote romans, een novelle, verhalen, essays en het Logboek van een onbarmhartig jaar. ‘De wetten is niet een triomf van betekenis, maar van mysterie (...). Deze dualiteit geeft het een eigenaardigheid die verzacht en verbittert, die het verhaal kruidt met de belofte van paradox en verrassing. Het is een verkwikkend fictiedebuut.’ the Independent over De wetten ‘Een uitzonderlijk mooi boek, omdat het de filosofie en het verhaal, het vertelde en de verbeelding in een grote greep weet te houden.’ Doeschka Meijsing over de Vriendschap ‘Het hartverscheurende verloop van een grote liefde - pretentieloos, sober en met grote wijsheid geschreven.’ Buchkultur, Wenen, over I.M. ‘Een scherpzinnig en erudiet boek, maar bovenal een bezwering.’ Harry Mulisch over Geheel de uwe ‘Palmen heeft zichzelf overtroffen: Lucifer is een rijke, meerstemmige roman, verbluffend goed geschreven. Palmen slaagt erin in Lucifer twee onverzoenlijke genres te combineren: de klassieke tragedie en de thriller.’ Jeroen Vullings, Vrij Nederland, over Lucifer ‘Net als Thomése, Hemmerechts, Van der Heijden en Mortier vóór haar, weet ze de juiste woorden te vinden om de genadeloosheid van verdriet en ontreddering te laten zien. Logboek ontroert en ontregelt, choqueert en onthult.’ de Telegraaf over Logboek van een onbarmhartig jaar
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

Connie Palmen is een van de echt vrije geesten  
HANS GOEDKOOP  

Een daverende start van het boekenseizoen.  
DWDD  

Jij zegt het is meeslepend en romantisch  
ELSEVIER  

Het wemelt van mooie, lyrische zinen. Puur literair genot.  
VRIJ NEDERLAND  

Palmen geeft een fictieve invulling van de werkelijkheid.  
Het Parool  

Een bomvol dwaalboek dat niet je hart, maar wel je hoofd verleid.  
De Volkskrant  

Jij zegt het is Palmens beste roman.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Je wordt de gedachtenwereld van Ted binnengezogen

Over het gepassioneerde huwelijk van dichter en kinderboekenschrijver Ted Hughes en schrijfster/dichteres Sylvia Plath zijn bibliotheken vol geschreven. Maar nog nooit is het verhaal vanuit Ted verteld en dat doet Palmen in ‘Jij zegt het’. Sylvia pleegt op 11 februari 1963 zelfmoord en vanaf dat moment beheerst haar dood Teds leven. Palmen rekent af met het alom geaccepteerde beeld van Sylvia als slachtoffer en het beeld van Ted als verrader en moordenaar. Door haar prachtige schrijfstijl en scherpzinnigheid heeft Palmen een roman geschreven waarin je de gedachtenwereld van Ted wordt binnengezogen en zijn angsten en vertwijfelingen meevoelt. Door dit perspectief word je gedwongen Sylvia op een andere manier te gaan bekijken dan hoe ze al die tijd is neergezet. Tegelijkertijd brokkelt het beeld af van Ted als aanstichter van de ultieme wanhoopsdaad van Sylvia. Een roman die nog lang blijft naspoken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over zelfmoord
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Connie Palmen
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044629088
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte978 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten