Johan Cruijff in Barcelona-   eReader eBook

Edwin Winkels • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Johan Cruijff in Barcelona is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

El Salvador, De Verlosser. Dat was zijn bijnaam in Barcelona, dachten wij, maar in werkelijkheid was er niemand die Johan Cruijff zo noemde. Hij was voor hen 'El Flaco', de magere. Later, toen hij trainer werd van Barça, spraken zijn spelers gekscherend van 'God', omdat hij alles zag en alles beter wist. Een god die regelmatig van zijn berg in Barcelona is afgedaald om in de wereld zijn wijsheden te verkondigen, zijn vrienden te omarmen, zijn vijanden te vervloeken en de Catalanen wijs te maken dat 'één duif nog geen zomer' maakt. Bijna altijd was Edwin Winkels daarbij. Hij emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, hetzelfde jaar dat Cruijff er trainer werd. Sindsdien hebben de twee elkaar met grote regelmaat ontmoet. Voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen, op hoge toppen en in diepe dalen. Dit boek is Winkels' persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere anekdotes en ontboezemingen. Edwin Winkels (1962) is journalist en sinds 2013 schrijver van romans. Hij debuteerde met Welkom Thuis, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: 'Wat een boek! Het lef dat ook Tommy Wieringa heeft.' In 2014 verscheen Haar laatste vlucht, waarvan in 2016 ook een Spaanse editie werd gelanceerd. In de lente van 2016 verscheen zijn historische roman Het oog van de orkaan.

Dit boek in de pers

Verrassend boek over Cruijff blijkt nog mogelijk  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Journalist Winkels beschrijft en onderzoekt Cruijffs tijd in Barcelona. Goed geschreven en prettig leesbaar boek. Absolute aanrader.

Er zijn heel wat boeken over Johan Cruijff verschenen, maar dit verslag van Edwin Winkels is meer dan de moeite waard. Deze journalist heeft Cruijff 28 jaar in Barcelona meegemaakt, en schrijft daar over. Zo lees je dat Real Madrid (de club van dictator Franco) al tijdenlang op Cruijff aasde als trainer, maar dat Cruijff uiteindelijk toch voor Barcelona koos. Voor de underdog, want daar valt nog een hoop te winnen. Winkels was niet bevriend met de sportman, hun verhouding bleef zakelijk. Winkels heeft ook onderzoek gedaan naar het leven van Cruijff. Daarnaast zijn hem een aantal zaken opgevallen. Bijvoorbeeld dat Cruijff al die jaren doodgewoon is gebleven. Mensen om hem heen maakten hem belangrijker dan hij zelf vond. En een ander opvallend feit is dat er nooit schandalen zijn rondom de sportman. Cruijff was een familieman, zijn gezin was erg belangrijk. Er staan natuurlijk ook veel zaken in het boek die iedereen al weet. Maar Winkels weet het zo op te schrijven dat je het met plezier tot je neemt. Dit boek mag in de boekenkast van voetballiefhebbers niet ontbreken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Edwin Winkels
UitgeverijSchuyt & Co Brandt
ISBN9789492037534
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte671 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten