Johnny Cash-   eReader eBook

Robert Hilburn • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Johnny Cash is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Geweldige biografie. De totale Cash.’
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

In de veelgeprezen en complete biografie van Johnny Cash vertelt Robert Hilburn het onverbloemde verhaal van een van de grootste sterren van de rock-’n-roll. De veelbewogen carrière van Cash startte bij Sun Records, met Elvis Presley en Jerry Lee Lewis, en eindigde in 2003 met de dappere, ontroerende video ‘Hurt’, het laatste muzikale hoogtepunt van de dan 71-jarige Cash. Een leven vol successen, mijlpalen, prijzen, maar ook een leven met grote teleurstellingen, drugs, tegenslagen en verdriet.

‘In een evenwichtige biografie komen alle kanten van de countryzanger Johnny Cash aan bod. Schrijver Robert Hilburn haalt wat mythes onderuit, zonder dat het grote verhaal van diens volle leven eronder lijdt. Hij schrijft met afstand, maar vanuit liefde.’ Jan Donkers’ keus voor boek van het jaar in NRC Handelsblad

Johnny Cash is een geslaagde biografie. […] Hilburn vertelt het verhaal van Johnny Cash in een heel directe vorm. Steeds op de huid van de hoofdpersoon; en vaak ook “in diens hoofd”: door te vertellen wat Johnny zelf dacht en voelde. Door deze aanpak verveelt het boek geen moment.’ de Volkskrant

‘Hilburn heeft een briljant verhaal geschreven over een nog briljantere songwriter met al z’n gebreken.’ Keith Richards

Robert Hilburn was meer dan drie decennia hoofd muziekcriticus en redacteur popmuziek voor de Los Angeles Times. Hij heeft eerder een boek over John Lennon gepubliceerd en schrijft al zijn hele leven over poplegendes, zoals Bob Dylan, Elton John, Michael Jackson, Bruce Springsteen, U2 en Johnny Cash. Hilburn werkt op dit moment aan de biografie van Paul Simon die ook bij Spectrum zal verschijnen.

Dit boek in de pers

In een evenwichtige biografie komen alle kanten van de countryzanger Johnny Cash aan bod. Schrijver Hilburn haalt wat mythes onderuit zonder dat het grote verhaal van diens volle leven eronder lijdt. Hij schrijft met afstand maar vanauit liefde.  
NRC  

Ik vermoed dat dit precies het soort biografie is dat elke rockster zou waarderen: respectvol zonder aan heiligverklaring te doen, de excessen en misstappen van een muzikantenleven begripvol in context geplaatst, met aandacht voor details die getuigen van een authentiek artistiek streven.  
THE TELEGRAPH  


Reviews & recensies

‘Elke man is een watje vergeleken met Johnny Cash.’ Bono

Robert Hilburn kent Johnny Cash door en door. Zoveel is duidelijk. Hij was erbij als enige journalist toen Cash optrad in Folsom Prison, en volgde hem zijn hele verdere leven op de voet. Zijn persoonlijke band met de zanger zorgen voor een schat aan informatie en vooral betrokkenheid. Sinds 'Walk the line' waarin Joaquin Phoenix op prachtige wijze Cash vertolkte, kennen we de grote lijnen van 's mans leven wel. Het trauma uit zijn kinderjaren (het verlies van zijn broertje Jack), de stugge relatie met zijn vader, de eerste stappen in de muziek, de doorbraak en het grote succes, zijn relatie met June Carter, de verslavingen, de moeilijke jaren en de onwaarschijnlijke come-back. Dit boek is werkelijk de onmisbare definitieve biografie van een artiest die blijft intrigeren en uitgroeide tot een larger-than-life icoon.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • boeken die rocken

Details:

Auteur(s)Robert Hilburn
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Conny Sykora, Vera Sykora
ISBN9789000347278
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's688
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3342 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten