Jongens zijn 't-   eReader eBook

Angela Crott • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Jongens zijn 't is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`Baldadig, beweeglijk, lawaaierig en lui zijn jongens altijd geweest. Angela Crott Jongens hebben het moeilijk: ze halen lagere cijfers dan meisjes, haken eerder af op school, en volgen een opleiding op een lager niveau. Ook hebben steeds meer jongens ADHD, en ritalin wordt schrikbarend vaak voorgeschreven. Maar volgens historica Angela Crott is er met de jongens van tegenwoordig niets aan de hand, en bestaat ADHD niet. Aan de hand van honderd jaar opvoedingsliteratuur en haar eigen ervaring als onderwijzeres en moeder van twee zoons, schetst Crott onze veranderende samenleving, die typisch jongensgedrag steeds minder waardeert. Jongens hebben geen probleem, wij hebben een probleem met jongens. De eisen die ouders, school en de maatschappij aan jongens stellen doen hun geen goed. Wat hebben jongens wel nodig? Later naar de crèche, stevig ouderlijk gezag, korter en gescheiden onderwijs, en meer begrip voor jongenseigenschappen. Angela Crott (1955) is oud-onderwijzeres, historica en moeder van twee zoons. In 2011 promoveerde ze aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift `Van hoop des vaderlands naar ADHD er. Het beeld van de jongen in opvoedingsliteratuur (1882-2005). Eerder schreef ze `Is mijn zoon een macho? Over het opvoeden van jongens. `Mooie historische analyse [...] Red de jongen, hij is het waard. Aleid Truijens, de Volkskrant

Dit boek in de pers

Crott schreef een geweldig gedocumenteerd, tegendraads en vrolijk boek, dat op alle pabos en lerarenopleidingen tot de lesstof mag behoren.  
De Volkskrant  

Helder verwoord en daardoor geschikt voor een groot publiek.  
Trouw  

In Jongens zijn 't breekt historica en oud-onderwijzeres Angela Crott een lans voor jongens en mannen. [...] Deze overzichtsstudie stelt fundamentele vragen over de toename van jongensziekten als ADHD en autisme en geeft een kader waarbinnen het baldadige jongensgedrag kan worden begrepen.  
8Weekly  

Details:

Auteur(s)Angela Crott
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045023786
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1836 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten