Josephine-   eReader eBook

Kate Williams • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Josephine is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte. Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk. Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten. Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal - een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Historica Kate Williams (1974) studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op bbc en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over de jonge prinses Victoria, de wording van koningin Elizabeth ii, en Emma Hamilton, de minnares van Nelson. `In een kleine vierhonderd paginas schetst ze een beeld van een ambitieuze, gewiekste, spilzieke, niet erg betrouwbare levensgenietster. NRC Handelsblad `Een schitterende biografie. de Volkskrant ***** `Zonder ook maar een langdradige alinea weet ze op minutieuze wijze het verhaal te vertellen van de slavernij op Martinique, de Franse Revolutie en de Parijse beau monde. Het knappe is dat ze Napoleons opkomst, succes en zijn neergang beschrijft als decor van het verhaal over de keizerin. Historisch Nieuwsblad

Dit boek in de pers

In een kleine vierhonderd paginas schetst ze een beeld van een ambitieuze, gewiekste, spilzieke, niet erg betrouwbare levensgenietster.  
NRC  

Een schitterende biografie.  
De Volkskrant  

Kate Williams is een van onze beste jonge historici.  
The Independent  

Zonder ook maar een langdradige alinea weet ze op minutieuze wijze het verhaal te vertellen van de slavernij op Martinique, de Franse Revolutie en de Parijse beau monde. Het knappe is dat ze Napoleons opkomst, succes en zijn neergang beschrijft als decor van het verhaal over de keizerin.  
Historisch Nieuwsblad  


Reviews & recensies

Opkomst en ondergang van een legendarische keizerin

Het zou de trotse Napoleon Bonaparte vermoedelijk maar matig hebben bevallen: dat zijn opkomst, succes en neergang nog eens tot decor zou worden gereduceerd – van het levensverhaal van zijn eerste echtgenote Joséphine de Beauharnais. Toch is dat precies wat de Britse historica Kate Williams in dit schitterende boek heeft gedaan. Joséphine, een West-Indische schoonheid, ontmoette de lompe, zes jaar jongere Napoleon toen hij nog een onbekende militair uit Corsica was. In 1796 vroeg hij haar ten huwelijk. Acht jaar later, in 1804, werd Joséphine door Napoleon tot keizerin gekroond, nadat hij eerst zichzelf de kroon had opgezet. Omdat er geen troonopvolger werd geboren, werd ze in 1810 door haar man aan de kant gezet. Vier jaar later overleed de pas 50-jarige Joséphine, volgens haar hofdames van verdriet.Het verhaal was er al, het boek nu ook - met dank aan Kate Williams. Een fascinerende en meeslepende historische reis aan de hand van Joséphine. Een vrouw met slechts een bijrol in de Franse geschiedenis, maar wel een bijzondere bijrol.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • lichtvoetige verhalen

Details:

Auteur(s)Kate Williams
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)Lisa de Groot, Bert Bakker
ISBN9789035140134
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's385
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte21246 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten