Jungle Rudy-   eReader eBook

Jan Brokken • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Jungle Rudy is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie is de legendarische Jungle Rudy? Waarom liet hij zijn familie in Nederland achter om een nieuwe start te maken in de regenwouden van Venezuela, een van de meest ondoordringbare gebieden ter wereld. In dit meesterlijk literaire non-fictie boek volgt Jan Brokken de voetsporen van de twintigste-eeuwse ontdekkingsreizen en avonturier Rudy Truffino, een man die zijn leven wijdde aan het in kaart brengen van de verdwenen wereld in het regenwoud van Orinocco. Jungle Rudy is het portret van een man die in de doolhof tussen twee culturen het spoor bijster raakt in de Zuid-Amerikaanse jungle.

Dit boek in de pers

A masterpiece of narrative non fiction.  
The New York Times  

In Jungle Rudy is Jan Brokken documentalist, journalist en biograaf. Maar het meest toch is hij de romanschrijver: zijn gave het juiste detail te kiezen, zijn verbeeldingskracht, zijn vermogen om de lezer de betovering van een volslagen ongewoon leven te laten ondergaan.  
De Volkskrant  

Brokken reisde in de voetsporen van Jungle Rudy en schreef een boek dat ook King Lear in het oerwoud had kunnen heten. Rudy Truffinos bestaan en vooral zijn einde hadden in een roman niet misstaan. (..) Jungle Rudy is zowel avontuurlijk reisproza als een psychologisch portret. Maar de ware hoofdpersoon is de jungle zelf, als een plek waar de natuur sterker is dan de mens.  
Vrij Nederland  

In de sfeer van Joseph Conrad en Graham Greene. Geen wonder dat dit boek verfilmd is.  
The Guardian  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het oerwoud
  • vrolijke verhalen uit het echte leven

Details:

Auteur(s)Jan Brokken
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045018928
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's181
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte11471 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten