Kameraden-   eReader eBook

Felix Römer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zo n 4000 Duitsers zaten als krijgsgevangene in Fort Hunt bij Washington. Tussen 1942 en 1945 werden ze afgeluisterd door de Amerikaanse inlichtingendienst, en wat de Duitse soldaten tegen elkaar zeiden, was heel iets anders dan wat ze bij de ondervraging loslieten. Materiaal daarvan is pas sinds kort vrijgegeven: Felix Römer heeft de tienduizenden verslagen gelezen en geeft een uniek, genuanceerd en ontnuchterend portret van het Duitse leger in oorlogstijd. De ideologische motivatie was lang niet zo groot als verondersteld maar met een ongelooflijk fanatisme begingen ze de gruwelijkste misdaden. Het is een bijzondere en pijnlijke ervaring om te lezen hoe ze werkelijk tegen elkaar spraken. Met Kameraden schrijft Römer een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Felix Römer (1978) is een historicus die zich al jaren verdiept in de geschiedenis van het Duitse leger. Sinds 2012 is hij werkzaam in Londen, bij het Duits Historisch Instituut.

Reviews & recensies

Een belangrijk verhaal over de mensen onder de Nazi's

De Tweede Wereldoorlog blijft een gebeurtenis die zowel gruwelijk als fascinerend is. De demonische diepten die een mens kan bereiken werden pijnlijk duidelijk weergegeven in de eerste helft van de 20e eeuw. Historicus Felix Römer borduurt voort op het psychologische onderzoek dat de Tweede Wereldoorlog heet met dit fantastische boek: hij schetst een portret van 4000 Duitse krijgsgevangen die werden afgeluisterd in Fort Hunt bij Washington. Tegen elkaar spraken ze namelijk heel anders dan tegen hun ondervragers, zodat hun echte denkwijzen naar buiten kwamen. Kameraden laat zien dat de Duitsers helemaal niet zo diep in het Nazi-gedachtegoed zaten, maar op de een of andere manier toch in staat waren hun verschrikkelijke misdaden te begaan. Dit ontluikende verslag is soms gruwelijk en pijnlijk om te lezen – toch kon ik dit bijzondere boek niet neerleggen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Tweede Wereldoorlog
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Felix Römer
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Marcel Misset
ISBN9789045023427
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's526
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3378 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten