Kieft-   eReader eBook

Michel van Egmond • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Kieft is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller GIJP, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. KIEFT is het verslag van een bittere strijd tegen zijn verslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens. Het is een boek vol zelfspot en trots. Triest en soms grappig tegelijk. Het gaat over Ajax, PSV, Oranje en uiteraard over die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988. Maar het gaat ook over schuld en schaamte, over eenzaamheid en angst, over de druk, over het eeuwige onvermogen om te genieten van succes. En over de dagelijkse strijd die hij voert om clean te blijven. `Ik ben blij dat ik weer leef, zegt hij op een van de laatste bladzijden van dit openhartige boek. `Écht leef. Want boven alles is KIEFT een boek over hoop.

Dit boek in de pers

Goed over sport schrijven blijkt geen taboe meer. Michel van Egmond heeft dat bewezen door twee jaar op rij de NS Publieksprijs te winnen, eerst met Gijp, daarna met het openhartige Kieft. […] Briljant opgeschreven gevecht van Wim Kieft tegen zijn cocaïneverslaving.  
VOETBAL INTERNATIONAL  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een openhartig boek over de cocaïneverslaving van een voetballegende

Wim Kieft, voormalig topvoetballer, blijkt al 20 jaar verslaafd te zijn aan cocaïne. Dat vertelde hij voor het eerst bij De wereld draait door. Net als de rest van Nederland was ik geschokt. Ik herinner me hem nog goed op het veld: de blonde getalenteerde voetballer die tijdens het EK van 1988 Nederland de halve finale inkopt. Je denkt altijd dat mensen die zo succesvol zijn vast een heel gelukkig en vervuld leven leiden (ik wel in ieder geval). Nou blijkt dat hij eigenlijk nooit echt heeft genoten van zijn succes. Hij vertelt zijn verhaal uitgebreid en goudeerlijk aan Michel van Egmond. Ook verantwoordelijk voor het megasuccesvolle Gijp. Het boek leest als een trein. Je volgt het gesprek tussen Michel van Egmond en Wim Kieft en zit als het ware bij hen aan tafel. Van Egmond stelt de vragen die ook bij jou opkomen tijdens het lezen van Kieft zijn verhaal. Een verbijsterend levensverhaal, prachtig gedocumenteerd door één van de beste sportschrijvers van Nederland.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Michel van Egmond
UitgeverijVI Boeken
ISBN9789067971041
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's214
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1837 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten