Kinderen van Brezjnev-   eReader eBook

Sana Valiulina • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Kinderen van Brezjnev is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Niet alleen de angst eet je ziel op, maar ook opportunisme en materialisme. Kinderen van Brezjnev gaat over liefde en verraad tegen de achtergrond van het economische en geestelijke verval van de Sovjet-Unie, de onderhuidse etnische spanningen, de Afghaanse Oorlog, de langzame maar zekere criminalisering van het land, met als apotheose de gewelddadige overgang naar de markteconomie, culminerend in het nieuwe Rusland. De boven- en de onderwereld zijn definitief samengesmolten. Hoe is het om op te groeien in het beste land ter wereld, waar geluk verplicht is en de ultieme Waarheid regeert? Sana Valiulina (Tallinn, 1964) studeerde in Moskou Noorse taal- en letterkunde en woont sinds 1989 in Amsterdam. Ze schreef eerder Het kruis (2000), Vanuit nergens met liefde (2002), Didar en Faroek (2006, nominatie Libris Literatuurprijs) en Honderd jaar gezelligheid (2010). Over Didar en Faroek: 'Monumentale epische roman.' DE VOLKSKRANT 'Verpletterende, invoelend geschreven antisovjetroman (...) haar meesterproef.' NRC HANDELSBLAD 'De roman roept reminiscenties op aan de grote Russische verteltraditie (...) een monument.' DE GROENE AMSTERDAMMER Over Honderd jaar gezelligheid: 'Valiulina beschrijft de leegheid van de schone bovenwereld met evenveel weerzin als ze de verrotting in de onderwereld toont.' NRC HANDELSBLAD

Dit boek in de pers

Het verdriet van Estland  
De Standaard  

Zo'n rijke, hedendaagse zedenroman hadden Dostojevski en Tolstoj vast ook wel eens geschreven willen hebben.  
NRC  

Een wonder van vertelkunst. Valiulina zet traditionele literaire middelen in om haar personages psychologisch te doorgronden, maar in de compositie vindt Valiulina haar eigen, grillige vorm.  
De Volkskrant  

Een diep verontrustend boek dat veel weg heeft van een macabere thriller. Behalve dat dit verhaal echt gebeurd is.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Sovjet-Unie
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Sana Valiulina
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044626414
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's413
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte784 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten