Kinderen van het ruige land-   eReader eBook

Auke Hulst • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Kinderen van het ruige land is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Schrijver Auke Hulst brak definitief door met zijn vierde, sterk autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Ergens op het noordelijke platteland in Groningen, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd, groeit een viertal kinderen op. Hun vader is overleden, hun moeder is een levenslustige vrouw die wegloopt voor verantwoordelijkheden. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen, of is hun lot al bepaald? Auke Hulst schrijft onder meer voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Hij is de voorman van de band De Meisjes. Met Kinderen van het Ruige Land werd Hulst genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en won hij verschillende literaire prijzen, waaronder de Cutting Edge Award, de prijs voor het Beste Groninger Boek en de Langs de Leeuw Literatuurprijs, uitgereikt door Paul de Leeuw.

Dit boek in de pers

Fraaie, voortdenderende, rare en buitenissige roman. Ik las hem met toenemende verbazing en, toegegeven, ontroering en op het einde zat ik een tijdje stil voor me uit te staren. Een echt boek, dacht ik, en dat moet literatuur natuurlijk zijn: een echt, fijn boek.  
De Groene Amsterdammer  

Zwart-wit wordt dit boek dan ook niet en juist die benadering tilt het naar een hoger niveau. Hulst stelt impliciet talrijke existentiële vragen. Op welk wangedrag mag je iemand afrekenen en waar begint het menselijk tekort?  
Dagblad Van Het Noorden  

Een prachtige roman. Een mede door de beeldende taal zeer meeslepende vertelling over "opgroeien in de schaduw van afwezigheid".  
JURY BNG LITERATUURPRIJS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het platteland
  • romans over familie

Details:

Auteur(s)Auke Hulst
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041425157
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's299
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte401 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten