Kindertijd-   eReader eBook

Carl Frode Tiller • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Kindertijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De zoektocht naar het geheugen van David zet zich voort. Zoals Jon, Arvid en Silje in het vorige deel van de Omcirkeling-serie de tienerjaren van David schetsten aan de hand van brieven, worden nu zijn kinderjaren op het eiland Otterøya en de eerste jaren in Namsos onder de loep genomen. Drie nieuwe figuren uit zijn leven hebben zich gemeld om te helpen: Ole, een boer van halverwege de dertig met ernstige relatieproblemen; Tom Roger, een werkloze man uit 'het verkeerde gedeelte' van Namsos; en Paula, een oude vrouw in het bejaardentehuis van Otterøya, die de moeder van David goed gekend heeft. De puzzelstukjes die het leven van David vormen worden beetje bij beetje bij elkaar gezocht, maar door nieuwe verhalen vanuit nieuwe perspectieven wordt alles niet alleen completer maar ook gecompliceerder. De brieven tonen hartverscheurende en verrassende momenten, en een schokkende ontdekking verandert alles wat we dachten te weten. Carl Frode Tiller zet opnieuw messcherp neer hoe ingewikkeld een mensenleven is en beschrijft genadeloos de problemen van intermenselijk contact. Kindertijd is het tweede deel van de Omcirkeling-trilogie. Carl Frode Tiller (1970) heeft zich in korte tijd als een van de toonaangevende schrijvers van de Noorse moderne literatuur gevestigd. Hij wordt geroemd om zijn realistische, levendige proza met tragische, complexe personages die hij als geen ander portretteert. Hij ontving onder meer de EU-literatuurprijs, de Norwegian Critics Prize en hij werd genomineerd voor de prestigieuze Nordic Council's Literatuurprijs. 'Kindertijd bewijst nogmaals waarvan boek één al een voorproefje gaf: dat de schrijver zijn positie bevestigt als een van de beste schrijvers uit Noorwegen en heel Scandinavië. Je kunt je alleen maar verheugen op boek drie; ik ben er absoluut van overtuigd dat je een beter mens wordt als je Carl Frode Tiller leest.' ADRESSEAVISEN 'Alles wijst erop dat Carl Frode Tiller hard bezig is een meesterwerk in de Noorse literatuur te schrijven.' DAGSAVISEN

Dit boek in de pers

Alles wijst erop dat Carl Frode Tiller hard bezig is een meesterwerk in de Noorse literatuur te schrijven.  
DAGSAVISEN  

Tiller weet de lezer te omsingelen door zijn adembenemende talent om het psychologische spel tussen mensen te formuleren. Daarin is hij onovertroffen.  
DAGBLADET  

In de menselijke natuur boren met gevoeligheid, pijnlijke eerlijkheid en nauwkeurig proza. Een zeldzaam talent.  
JO NESBØ  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jeugd
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Carl Frode Tiller
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Kor de Vries
ISBN9789044630060
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's328
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1974 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten