Kissinger, de idealist-   eReader eBook

Niall Ferguson • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Kissinger, de idealist is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geen Amerikaans staatsman werd ooit zo bewonderd of gehaat als Henry Kissinger - ook wel bekend als 'de onmisbare man'. Iedere president, van Kennedy tot Obama, won tot nu toe zijn advies in. Zijn tegenstanders schilderen hem echter af als amorele, ijskoude aartsrealist. In dit eerste deel van zijn meesterlijke tweedelige biografie - gebaseerd op Kissingers tot dusver gesloten privé-archief en documenten uit ruim tweehonderd andere archieven in de hele wereld - rekent briljant historicus Niall Ferguson voorgoed af met dit beeld.

De eerste helft van Kissingers leven wordt doorgaans samengevat als het schoolvoorbeeld van de Amerikaanse droom. Hij kwam als joodse vluchteling uit het Duitsland van Hitler naar Amerika, maar klom uiteindelijk op tot adviseur in het Witte Huis. In Kissinger - De idealist laat Ferguson zien dat Kissinger al opmerkelijke prestaties leverde ver voordat hij door Nixon tot Nationaal veiligheidsadviseur werd benoemd: als soldaat in de Slag om de Ardennen, als een van de bevrijders van een concentratiekamp, als ondervrager van nazi's en als student aan Harvard.

Kissinger - De idealist is het verhaal van een van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd. Niall Fergusons verslag van een uitzonderlijke levensloop werpt een nieuw licht op een tumultueuze periode uit de wereldgeschiedenis: de Koude Oorlog.

Dit boek in de pers

Een klassieker.   
ROBERT B. ZOELLICK, ONDERMINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN VAN DE VS, VOORMALIG PRESIDENT VAN DE WERELDBANK EN AMERIKAANS HANDELSGEZANT  

Een meesterwerk.   
JAMES A. BAKER III, 61E MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN VAN DE VS  

Deze verfrissende, originele biografie berust op nauwgezette research en leest als een roman. Een heerlijk boek!  
JOSEPH S. NYE JR., DISTINGUISHED SERVICE PROFESSOR AAN HARVARD  

Een uitzonderlijk werk over de meest vooraanstaande wetenschapper, staatsman en strateeg van onze tijd, geschreven door een van de beste historici van dit moment. Een onmisbaar boek.   
JOHN LEWIS GADDIS, YALE UNIVERSITY  

Een heldere schrijfstijl en een magnifiek onderwerp... een leesavontuur wat je wat van opsteekt.   
GEORGE P. SCHULTZ, 60E MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN VAN DE VS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over politiek
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Niall Ferguson
UitgeverijHollands Diep
ISBN9789048830152
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1073
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte9114 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten