KL-   eReader eBook

Nicolaus Wachsmann • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

KL is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

We vereenzelvigen concentratiekampen maar al te vaak met vernietigingskampen als Auschwitz en Treblinka, maar de nazi’s hadden een veel uitgebreider kampsysteem. Alles bij elkaar waren er meer dan duizend werk-, straf-, doorvoer-, internerings-, verzamel- en reserveringskampen, vooral in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Nederland, België en Frankrijk. Het concentratiekamp weerspiegelde de essentie van het nazisme: het wilde de gemeenschap zuiveren van wat het als onreine elementen zag, en het was daarin niet kieskeurig.

Nikolaus Wachsmann is de eerste die het concentratiekampsysteem als zodanig heeft onderzocht. Op intelligente wijze verbindt hij de grootschalige ontwikkeling van de kampen - van de aanvang in 1933 tot het einde in 1945 - met de dagelijkse ervaring van de bewoners: zowel de daders als de slachtoffers, en iedereen die leefde in wat Primo Levi ‘de grijze zone’ noemde. Zijn uitputtende studie is verhelderend, alomvattend en vooral ook aangrijpend. Wachsmann slaagt erin om aan de bibliotheek van imposante boeken over de oorlog een klassiek werk toe te voegen.

Dit boek in de pers

De briljante studie van Nikolaus Wachsmann over de concentratiekampen maakt menig ander boek hierover overbodig. KL is niet alleen door de alomvattendheid maar vooral door de knappe verweving van algemene beschouwingen en persoonlijke getuigenissen een meesterwerk geworden dat lange tijd niet een maar dé geschiedenis van de concentratiekampen zal blijven.  
NRC  

Wachsmann beschrijft in grote lijnen de hele geschiedenis van de kampen, maar illustreert zijn verhaal met ontelbare persoonlijke lotgevallen. Dat maakt dit boek bijzonder, onthullend en intens treurigmakend.  
Het Parool  

Wachsmann rekent af met eendimensionale visies, karikaturen en clichés. Hij weet de aandacht moeiteloos vast te houden. De historicus beheerst de materie en zijn boek is een wonder van doseervermogen. Grote lijnen wisselt Wachsmann af met relevante details. Uit de overdaad aan gruwelijkheden kiest hij de sprekendste voorbeelden.  
Trouw  

Verbijsterende geschiedenis... Kopen, lezen, zwijgen.  
Elsevier  

Met deze goed geschreven, analytische en omvattende studie heeft Wachsmann een werk van formaat geleverd, een standaardwerk dat niet snel overtroffen zal worden.  
De Groene Amsterdammer  

Wachsmann kijkt met een frisse blik naar het afzichtelijke.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over concentratiekampen
  • intelligente mannenzaken

Details:

Auteur(s)Nicolaus Wachsmann
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jan Willem Reitsm, Paul Heijman, Pon Ruiter, Nannie Plasman
ISBN9789023490456
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4060 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten