Kleine filosofie van het rijtjeshuis-   eReader eBook

Pieter Hoexum • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Kleine filosofie van het rijtjeshuis is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Je hebt thuis genoeg te doen, loop niet weg,â raadde de zestiende-eeuwse schrijver Michel de Montaigne zijn lezers aan. Sinds enkele jaren houdt Pieter Hoexum zich aan deze wijze raad, ook al bewoont hij niet zoals Montaigne een kasteel op het Franse platteland, maar een rijtjeshuis in een buitenwijk. Vanuit de verte of uit de hoogte zien deze buitenwijken er misschien saai en troosteloos uit maar Hoexum ontdekt dat er op ooghoogte genoeg is om je over te verwonderen. â Het gaat in deze verkenningen over huiselijke aangelegenheden zoals verhuizen en buren, over de badkamer, de zolder en de schuur, en over heimwee, sleur en gewoontes. In zijn oneindige wijsheid vergeleek Hegel een filosoof met een uil die in de avondschemering uitvliegt om de dag te overzien en waardig af te sluiten. In vergelijking met die uil ben ik een kip die de hele dag in en rond zijn huis scharrelt en daarbij stuit op allerlei even alledaagse als wonderbaarlijke zaken.â

Dit boek in de pers

Kiest u deze zomer voor een staycation ? Dan hebben wij de ideale vakantielectuur. In Kleine filosofie van het rijtjeshuis worden grote denkers losgelaten op de provinciale woonwijk. Van Montaigne tot Rousseau, van tuinhek tot verveling.  
Knack  

Een prikkelend boek over een doorsnee-onderwerp (…). Hij belijdt zijn burgerlijkheid met het elan van een onruststoker, waarmee hij meteen zijn gelijk bewijst: originele geesten vind je net zo goed in het stramien van de nieuwbouwwijk.  
NRC  

De anekdotes en taalkundige spitsvondigheden maken Kleine filosofie van het rijtjeshuis tot een vermakelijk boek.  
Trouw  

Hij tovert Odysseus zelfs om tot een brave burgerman door hem na zijn jarenlange omzwervingen naar zijn huis en zijn pantoffels te laten verlangen.  
Vrij Nederland  

Pieter Hoexum, die in een rijtjeshuis in een buitenwijk van Purmerend woont, schrijft over alledaagse, kleine zaken. Van het tuinhekje, de betekenis van de stoep, het verschil tussen een laan en een straat tot de voordelen van een rijtjeshuis; de stukken (verkenningen, zegt Hoexum) zijn komisch en vermakelijk.  
Tzum.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het dagelijkse leven
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)Pieter Hoexum
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045025117
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's168
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte403 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten