Koning Eenoog met extra full color illustratie katern-   eReader eBook

Toef Jaeger • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Koning Eenoog met extra full color illustratie katern is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1957 emigreert de negenjarige Henk van Woerden met zijn familie naar Kaapstad muts over de oren, glazen oog in de kas. Pas veertig jaar later ontdekt hij waarom het Zuid-Afrika was geworden. De emigratie van het gezin is het begin van een bestaan als buitenstaander en zal de rode draad vormen in zowel zijn schilderijen als zijn (bekroonde) literaire werk. Koning Eenoog is het verhaal van de eeuwig zoekende migrant Henk van Woerden (1947-2005), die in zijn ontheemdheid niet alleen met onder meer de romans Moenie kyk nie en Ultramarijn een schitterend oeuvre naliet, maar ook de Nederlandse literatuur over Zuid-Afrika veranderde.

Dit boek in de pers

Een biografie die veel maatschappelijke, historische en politieke context biedt en een mooie beeld schetst van een boeiend schrijver en schilder op zoek naar een vorm, een thuis en die eeuwige erkenning. Erkenning die hij gelukkig volop kreeg voor dat schitterende en helaas veel te kleine oeuvre, waaraan je na lezing van Koning Eenoog direct weer wilt beginnen.  
NRC  

Toef Jaegers biografie van de Nederlans/Zuid-Afrikaanse schrijver Henk van Woerden is een rijk en prikkelend portret waarin ook diens literaire werk het volle pond krijgt.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over emigreren
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Toef Jaeger
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045028026
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's218
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5841 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten