Koningen, kruisvaarders en kaliefen-   eReader eBook

Brian A. Catlos • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Koningen, kruisvaarders en kaliefen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De jihad lijkt in het hedendaagse Midden-Oosten weer helemaal terug te zijn. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, want godsdienstoorlogen waren er al in de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot gruwelijke daden. Maar is dat wel echt zo?  

In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal in het Middellandse Zeegebied van de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht. Historicus Brian A. Catlos beschrijft levendig de tactische manoeuvres, de godsdienstige disputen en de kleurrijke figuren van die tijd. Zijn verrassende conclusie: religieus extremisme was destijds niet zo belangrijk als tegenwoordig wordt verkondigd. Net als vandaag werd politiek bedreven op basis van eigenbelang, persoonlijkheid en ideologie. Contacten tussen de verschillende religies verliepen meestal vreedzaam en de ontmoeting tussen het christendom en de veel verfijndere islam legde zelfs de basis voor het moderne denken.  

Koningen, kruisvaarders en kaliefen is unieke geschiedschrijving die een verfrissende kijk biedt op begrippen als geloof en macht.

Dit boek in de pers

Een uitstekende pen, spannende verhalende stijl, een indrukwekkend arsenaal aan bronnenmateriaal, de manier waarop Catlos met veel zwier in de samenlevingen van toen duikt is erg indrukwekkend - en relevant.  
De Standaard  

Catlos is een goede verteller die de anekdote niet schuwt.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Jihad
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)Brian A. Catlos
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
Vertaler(s)Pon Ruiter, Josephine Ruitenberg
ISBN9789460423970
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2069 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten