Koningin op blote voeten-   eReader eBook

Ildefonso Falcones • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Koningin op blote voeten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ildefonso Falcones, Koningin op blote voeten

`Geweld, seks, avonturen, onrecht, liefde, reizen en pakkende taferelen. Kortom, Falcones is terug.' La Vanguardia
Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door Sevilla. Ze kan nergens terecht na haar lange bootreis vanuit Cuba en is de wanhoop nabij totdat ze Milagros ontmoet, een rebelse jonge zigeunerin.
De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Sevilla bruist: overal zijn theaters en er ontstaat een nieuwe dans, de flamenco.

Dan wordt het Koninklijk Besluit uitgevaardigd dat alle zigeuners moeten worden opgepakt. De vriendinnen verliezen hun vrijheid en elkaar.
In Madrid, een smeltkroes van rijk en arm, worstelen ze zonder het van elkaar te weten om te overleven, totdat het lot hen weer samenbrengt.

Ildefonso Falcones is Catalaan en woont in Barcelona, waar hij werkt als advocaat. Zijn debuut De kathedraal van de zee won verschillende literaire prijzen en is een groot internationaal succes. Na De hand van Fatima is Koningin op blote voeten zijn derde epische roman.

`Ook in zijn derde boek weet Falcones zijn lezer weer volkomen te boeien. Twee vrouwen en hun wil te leven, gesitueerd in achttiende-eeuws Spanje. Een mooie combinatie van spanning en historie.' Anthoni Fierloos, boekhandel Het Paard van Troje

`Een prachtig fresco van het achttiende-eeuwse, volkse Madrid.' El Mundo

`De bestverkopende Spaanse schrijver van historische romans blijft trouw aan het genre. In zijn derde roman duikt hij in de geschiedenis van de intolerantie en onderdrukking waaronder de zigeuners al eeuwenlang lijden, van de slavernij en van de oorsprong van de flamenco en het cante jondo.' ABC

`Heeft alle ingrediënten om het lezen voor jong en oud tot een genot te maken.' Adolfo Caparrós Gómez de Mercado, hoogleraar taal & literatuur

`Koningin op blote voeten is een ontroerend verhaal over vriendschap, passie en wraak dat twee vrouwenstemmen verenigt in een hartverscheurend lied van de vrijheid.' www.europapress.es

Dit boek in de pers

Geweld, seks, avonturen, onrecht, liefde, reizen en pakkende taferelen. Kortom: Falcones is terug.  
LA VANGUARDIA  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een meeslepende en boeiende kijk op een donkere periode uit de Spaanse geschiedenis

Een meeslepend boek over vriendschap, wraak, hartstocht en vrijheid. Januari 1748. Caridad, een zwarte vrouw, komt als ex-slavin van een Cubaanse tabaksplantage aan in Spanje. Ze sluit vriendschap met de jonge Milagros, een even levendige als rebelse zigeunerin, die in alles haar tegenpool is. De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Dan, in 1749, valt het besluit dat alle zigeuners weg moeten uit Spanje. Milagros weet op vrije voeten te blijven, maar haar ouders worden gearresteerd. Het geld dat nodig is om ze vrij te krijgen, probeert Milagros te verdienen in het bruisende uitgaansleven van Sevilla: als danseres en zangeres. Een meeslepend verhaal, maar tegelijk een boeiende kijk op een donkere periode uit de Spaanse geschiedenis.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over zigeuners
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Ildefonso Falcones
UitgeverijLuitingh Sijthoff
ISBN9789021809335
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's720
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2101 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten