Koningin van de nacht-   eReader eBook

Yvonne Keuls • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Koningin van de nacht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Den Haag, 1940. De zevenjarige fantasierijke Daan Maandag komt uit een muzikaal gezin. Zijn overleden moeder was een groot violiste, zijn joodse vader Daniël is een begaafd pianist en zijn vioolspelende zus gaat zelfs door voor een wonderkind. Ook voor Daan ligt een toekomst in de muziek in het verschiet. Maar dat is niet wat hij wil. Als de oorlog uitbreekt, vlucht zijn vader in de muziek. Hij vertrouwt erop dat de Duitsers hem met rust zullen laten, omdat hij valse documenten heeft gekocht en bovendien getrouwd was met een niet-joodse vrouw een `gemengd huwelijk waardoor hij zich veilig waant. Op 21 november 1944 vindt in Den Haag de grote razzia plaats codenaam `Schneeflocke en worden Daniël en zijn gezin op wrange wijze uit de droom geholpen. Voor Koningin van de nacht putte Yvonne Keuls uit andermans en eigen oorlogsherinneringen, welke laatste ze eerder deels verwerkte in haar novelle Daniël Maandag. Het resultaat is een prachtige roman over een halfjoods gezin dat probeert te overleven tijdens de oorlog. Daarnaast is Koningin van de nacht een ontroerend verhaal over een onmogelijke vriendschap, volwassen worden, de relatie vader-zoon, vader-dochter en musicus-muziekinstrument.

Dit boek in de pers

Een prachtroman over een halfjoods gezin dat probeert te overleven tijdens de oorlog. En een ontroerend verhaal over een onmogelijke vriendschap.  
ZIN  

Keuls is een ware verhalenvertelster, iemand die van voren af aan begint en de gebeurtenissen rustig laat ontrollen.  
HAPPINEZ  

Alles bij elkaar genomen is deze roman weer een typische Keuls geworden, levensecht en betrokken.  
Nederlands Dagblad  

Keuls geeft het boek een extra dimensie door alles vanuit de blik van de eerst 7-jarige, daarna langzaam opgroeiende Daan te vertellen, met de van haar bekende mengeling van invoelingsvermogen, humor en warmte.  
PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT  

Keuls vertelt het verhaal met de van haar bekende mengeling van invoelingsvermogen, humor en warmte.  
GOOI- EN EEMLANDER  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over muziek
  • romans over de Tweede Wereldoorlog

Details:

Auteur(s)Yvonne Keuls
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041425287
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's229
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte410 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten