Korte geschiedenis van het bedrog en andere verhalen-   eReader eBook

Herman Koch • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Korte geschiedenis van het bedrog en andere verhalen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Al op jonge leeftijd ziet Herman Koch de noodzaak in van het oprekken van de werkelijkheid. Verhalen worden nu eenmaal waarachtiger als je er meer bij verzint. De grens tussen geloofwaardige leugens en leugenachtige waarheden vervaagt en Koch speelt er naar hartenlust een spel mee. In een paar raak gekozen zinnen weet hij een sfeer op te roepen die nu eens melancholisch is, dan weer geestig en vol ironie. Verhalen over de kunst van het bedriegen, over personages die er net niet bij horen of krampachtig proberen authentiek te zijn, over zijn jeugd en over voetbal. Telkens verschuift Koch de werkelijkheid, en laat zijn personages iets zeggen of overkomen wat net anders is dan verwacht. Korte geschiedenis van het bedrog bevat alle verhalen van Herman Koch tot nu toe - van zijn debuut De voorbijganger tot en met het titelverhaal dat hij schreef als gastdocent aan de TU Delft.

Dit boek in de pers

Wij vinden Koch een groot schrijver. Een fantastische antropoloog. Hij kent onze tics en onze zwaktes, onze verlangens en onze angsten, onze poses en onze hypocrisie. Hij heeft een haviksoog voor de kleine, alleszeggende geste. Hij heeft de gave van de klare taal en, misschien vooral, het talent om het gekkenhuis dat deze wereld volgens hem ontegensprekelijk is en om de zonloosheid die hij overal om zich heen ziet te verpakken in proza dat bijna altijd verrast en, ja, heel vaak om te lachen is. Dat is redelijk uniek.  
De Standaard  

Dit boek levert een heerlijke mix van emoties en humor op. Van genadeloos tot barmhartig en terug.  
De Morgen  

Ik kan geen andere Nederlandse schrijver bedenken die zich zo vermakelijk, zo verfrissend kan ergeren – zonder dat het zuur of cynisch wordt.  
HP/De Tijd  

Wie de populaire romans van Koch echt wil doorgronden, moet met deze verhalen beginnen.  
NRC  

Een feestje van herkenning met Kochs lichtvoetige ironische stijl als vertrouwde achtergrondmuziek.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen
  • soortgelijke bekende fictie

Details:

Auteur(s)Herman Koch
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041421913
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's280
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte394 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten