Kortom...-   eReader eBook

John Cleese • eBook

€ 5,99

Direct downloaden

Kortom... is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kortom... is het openhartige en tegelijk hilarische levensverhaal van een lange, verlegen jongeman uit Weston-super-Mare die een legende werd. John Cleese voert ons in zijn autobiografie terug naar zijn eerste publieke optreden, op St. Peters Preparatory School, toen hij acht jaar en tien maanden was. Hij beschrijft zijn overbezorgde ouders, die niet langer dan een jaar in een huis leken te kunnen wonen; zijn eerste werkervaring, als leraar die niets wist van de vakken die hij moest onderwijzen; zijn dagen als rechtenstudent op Cambridge, in het gezelschap van een hamster; en zijn ontmoeting met Graham Chapman, de man die twintig jaar lang zijn schrijfpartner zou zijn. Wij volgen hem gedurende zijn eerste speel- en schrijfervaringen met onder meer Peter Sellers, David Frost en Marty Feldman tot de hoogtijdagen van Monty Python. Intussen geeft Cleese zijn mening over tal van onderwerpen als de aard van comedy, de grote pluspunten van cricket en de kleine van waterskiën, en het belang van de kennis van de regeerperiodes van alle koningen en koninginnen van Engeland. Met deze autobiografie, een meesterlijke prestatie van s werelds grootste komiek, leren we stukje bij beetje de man kennen die met Monty Python en Fawlty Towers de wereld veroverde.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

John Cleese en een halve eeuw van geestigheid

Arjen Fortuin schrijft sinds 1998 voor de bijlage Boeken van NRC Handelsblad. Over John Cleese en Kortom… de autobiografie schrijft hij dit: “Cleese ‘kletst’ zich in Kortom ‘onderhoudend en met soms wat al te valse bescheidenheid door een halve eeuw van eigen geestigheid heen’. Hij geeft een uitgebreide analyse van de drijfveren van Basil Fawlty. Het boek geeft, zoals gehoopt, de bouwstenen prijs van een geestig genie. Kortom… krijgt van mij drie van de vijf ballen.” Daar doen wij er nog zeker een bal bij. Want die bouwstenen zijn behoorlijk persoonlijk en John Cleese laat zichzelf zien zoals we dat zo graag hebben in een autobiografie. Kortom… de autobiografie neemt je mee naar de eigenzinnige wereld van Cleese, waarin tal van rollen weggelegd zijn voor anderen die hem zo typeren: zijn overbezorgde ouders, zijn schrijfpartner Graham Chapman - 20 jaar lang hilariteit - en de leden van Monty Python. John Cleese toont je zijn gedachten en mening over bijvoorbeeld cricket, waterskiën, maar ook het belang van de kennis van de regeerperiodes van alle koningen en koninginnen van Engeland. Zo leer je de man kennen die eerder al met Monty Python en Fawlty Towers de wereld veroverde. Geestig is hij.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over comedy
  • persoonlijke verhalen die je doen grinniken

Details:

Auteur(s)John Cleese
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Daniëlle Stensen, Janet van der Lee, Marion Drolsbach
ISBN9789044624076
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's345
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte15084 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten