Kwartet-   eReader eBook

Anna Enquist • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Kwartet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van handeling is het centrum van de hoofdstad, rond het grote water nabij het gloednieuwe gerechtsgebouw en het in onbruik geraakte muziekcentrum.
‘Muziek, dat helpt,’ wist Reve. De vier leden van het strijkkwartet dat op gezette tijden samen musiceert weten het ook. Alle vier zijn ze op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, ja soms zelfs iets van verheffing. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

Dit boek in de pers

Op een originele en aanstekelijke manier geeft Enquist vorm aan dat cliché. Al lezende krijg je zin om Mozarts strijkkwartet in d-klein op te zetten. Enquist maakt tegelijk duidelijk hoe kwetsbaar muziek is. Haar roman is ook te lezen als een pamflet tegen bezuinigingen in de culturele sector. En een viool is een gebrekkig wapen in de strijd, zo blijkt bij de ontknoping.  
NRC  


Reviews & recensies

Rake maatschappijkritiek verpakt in een verhaal over liefde en muziek.

In haar nieuwe roman combineert Anna Enquist een dystopische toekomst met een karakterdrama. Een bijzondere combinatie die zeer goed uitpakt. Vier leden van een kwartet spelen droevige muziek om hun de ellende van de wereld eventjes te vergeten. Elk personage heeft hier zijn eigen redenen voor. Carolien, Heleen, Hugo en Reinier zijn allemaal bijzondere personages, die gezamenlijk - door hun muziek - nog een extra dimensie krijgen. Kwartet is fantastisch geschreven en lijkt soms bijna een thriller. De rake maatschappijkritiek wordt verpakt in een indrukwekkend melancholiek verhaal over liefde en muziek.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over muziek
  • soortgelijke bekende fictie

Details:

Auteur(s)Anna Enquist
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029594332
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1130 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten