La Superba-   eReader eBook

Ilja Leonard Pfeijffer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

La Superba is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige).
En meer nog dan een roman over een schokkend echte en labyrintische stad, is het een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.
En meer nog dan een stadsroman en een liefdesroman, onderzoekt, vertelt en ontrafelt La Superba de fantasie van een beter leven elders en laat zien hoe mensen van gerenommeerde schrijvers en verlopen heren van stand tot arme Senegalese sloebers en flanerende hoeren op verschillende manieren verdwalen in die fantasie.
En meer nog dan over de stad, de liefde en het lot van de zoekende mens gaat deze grandioze meerstemmige roman over het schrijven van een grandioze meerstemmige roman.

Hoertjes zijn voor de lunch. Rond een uur of elf, half twaalf, komen ze tevoorschijn. Ze hangen rond in het labyrint van steegjes in de hellende driehoek tussen Via Garibaldi, Via San Luca en Via Luccoli, aan weerskanten van de Via della Maddalena, in duistere straatjes met poëtische namen als Vico della Rosa, Vico dei Angeli en Vico ai Quattro Canti di San Francesco. Dit zijn stegen waar zelfs op het middaguur de zon niet doordringt. Daar leunen ze achteloos tegen deurposten of ze zitten in groepjes bij elkaar op straat. Ze zeggen dingen tegen mij als `amore . Ze zeggen dat ze van mij houden en dat ze willen dat ik bij hen kom.

Reviews & recensies

Winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2014 – Een ode aan de verbeelding

Veelzijdig auteur Ilja Leonard Pfeijffer emigreert naar Italië, Genua (ook wel La Superba genoemd) en schrijft een ode aan deze stad. Dit doet hij op een wel heel bijzondere manier door middel van brieven aan een vriend. Hij refereert regelmatig aan de roman die hij gaat schrijven aan de hand van die brieven. Al deze losse notities verbindt hij uiteindelijk door één thema: verdwalen in fantasie. Dat geldt voor de ik-figuur (de schrijver), immigranten in het algemeen en de toeristen die de stad komen verkennen. Verbeelding en absurditeit voeren hoogtij in dit boek. Wat mij persoonlijk, en ik denk velen met mij, bij zal blijven is het geamputeerde vrouwenbeen dat de schrijver vindt en waar hij van gaat houden, zelfs de liefde mee bedrijft. Pfeijffer schrijft licht en beeldend, maar is soms ook ontzettend grof. Zijn taalgebruik is overdadig. Het boek is bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2014. Door de jury werd hij geprezen voor zijn “superieure spel van werkelijkheid en literaire verbeelding”. En ik kan niet anders dan met deze conclusie instemmen. Prachtig.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans
  • soortgelijke bekende romans

Details:

Auteur(s)Ilja Leonard Pfeijffer
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029587471
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's285
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1147 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten